Monday, April 13, 2015

sakit baru nak ingat Allah.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

tengah sakit, baru nak ingat Allah. YES ! I AGREE.

Bukan apa. sebab aku dah rasa. rasa insaf weh T_T. Mehla aku cerita. Minggu lepas aku ada sakit kat somewhere tu sampai aku demam teruk. teruk gila. teruk dari demam aku time wabak SARS tersebar time FORM 5 dulu. Teruk dari demam bila aku sengat lebah. Memang tak larat nak buat apa. tak pernah pernah aku bergantung kat panadol, tetibe je jadi teringin panadol. nak telan pon dah tak reti sebb dah lama sangat tak telan ubat ubat kimia ni. ohno. 

Aku bukan cerita betapa sakitnya aku. aku nak cerita time kita sakit nilah kita ingat Allah.Allah bagi kita sakit sebab Dia sayang kita, Dia nak tengok kita macam mana kita sakit, adakah kita masih tak insaf atau masih lagi buat benda yang dilarang Allah lagi. Benda ni la yang ada dalam fikiran aku. 

tapiiiii
bila kita senang. kita lupa DIA.  yaa manusia. aku pon manusia jugak 

Allah tak ciptakan kita untuk jadi PERFECT. tapi Dia jadikan kita untuk jadi REAL muslim. 

InsyaAllah.. :)

Alhamdulillah, aku dah boleh berlari bila monyet masuk rumah. aku boleh berjalan. aku boleh masak. buat kerja rumah. SYUKUR :')

No comments: