Friday, October 1, 2010

Cara aku ilangkan tension....

Bismillahirrahmanirrahim..... 






Ermmmm....itulah p'mlaan yang baik untuk hari ni...eh bukan untuk hari ni je ye..stiap hari kite harus amalkan tau...ade lagunye..nak aku nyanyikan jugak ke?hahahah...tak payah la...






Pagi-pagi pukol 8 pagi..ak dah kne kuatkan semangat untuk truskan p'juangan aku...hahaha...semangat gile!!hari ni..aku ade klas FLKP(komunikasi PROFESIONAL muslim) *takot gak aku ble ade prkataan profesional tu...fuiyoo!!!mule-mule semangat gile aku belajar subject ni...tapi...10 minit kmudian...dalam hati...tahan la wahai mata oi....20 minit kemudian...menguap pulak...haish...tahan-tahan wahai mateku syang.... 








Tibe-tibe lecturer pun kte.."nape yang blakang tu?" ....aku pun trkjot berok la...rupenyer lecturer tu tgor salah sorang dri membe aku...aku pun kembali segar bugar la...kantoi pulak kalau aku teros layan mata aku ni...dalam hati..."CHAIYOK!!!" ...last-last kelas pun habis...awal pulak tu...satu 'bonus' untuk mata aku..  dan satu 'bonus' untuk perot aku...








Lepas kelas aku pun ape lagi?makan la...mule-mule pegi cafe tasik..hmmm...makanan pun dah abis...ak pun berjalan lah penuh smangat menuju ke cafe dkat nursing...dah abis makan aku trus blek parcel aku... blek umah...aku dah jadik gilok balek...hahaha....boring gile tak tahu nak buat pe...aku pun mulekan hobi aku...hobi aku skang ni...suke sgat kacow membe kat umah tu...ye lah...masing-masing online...mule usik sorang..pastu  sorang ag...pastu sorang lagi...itulah hobi aku sekarang....




Tak boleh lagi nak ubatkan keboringan aku...boring aku ni dah tahap sampai ke angkasa da...cara yang trakhir...bukak lagu kuat-kuat...hahaha...baik punyer...hahaha...tak sampai 5 minit..boring aku pun dtang balek!!!ape lagi...cara yang trpaksa aku buat...MENJERIT!!!membe umah aku dah faham da...
itulah cara yang paling berkesan kot...tenson gile... 



Nak dipendekkakan cite..aku pegi kelas......sampai kelas dalam keadaan lapar tu...tibe-tibe miss suruh gi jamuan raya tu..sblum aku pegi kelas pun aku dah prasan dah yang kelas akan dibtalkan..hahaha..sbab tu aku rase mcam tak ade klas tau...pastu aku pun mesej slah sorag membe aku ni..kalau tak de klas bagi tahu...last-last..tekaan aku betul..aku pun ape lagi...hooray...eh,tak...alhamdulillah...time tu aku memang nak balik kampong aku yang tersayang...akhirnya...hajat aku kesampaian...hahaha... kalau tak...aku keseorangan la kat umah kuis aku tu...




p/n : kalau nak ilangkan tenson...jerit jer...ikut cara aku...hahahaha....kalau korang tak boleh jugak ikot cara aku...dah...jangan tanya aku ape-ape ag da....sbab aku tak tahu... 


      * lagi satu...yang paling best kan...dpat promote nama kat jamuan...kononnye nak bagi ucapan le...ade lagi orang yang berani promote nama...aku,juni,madihah ngan ain...hahahah...(^.^)

No comments: