Wednesday, April 27, 2016

Okay rasa tak sabar nak cerita benda baru (walaupun tak delah baru sangat)

Nantikan.. Jeng jeng jeng

Sunday, September 27, 2015

Ke Korea Kita (DAY 2)

Assalamualaikum and selamat pagi everyone.

Sekarang nak smbung cerita yang Day 2 pulak. Bangun terus rasa segar sebab nak mulakan aktiviti baru hari baru tu yang jadi eksaited lebih sampai tak leh tido malamnya T-T . Okay macam biasa kami akan meniaki bas ke destinasi seterusnya. Okay yang bawah ni semua pemandangan area Hotel memang terbaik ah. ada gunung ada bunga. memang sangat nyaman waktu pagi..







Okay tepat jam 9 lebih macam tu kami sampai Mountain Seorak. Mountain Seorak ni memang tempat rekreasi yang agak famous kat Seoul. Orang Korea memang suka panjat panjat gunung sebab tu la dorang sihat bertenaga. Lagi lagi yang dah berumur dorang pon try panjat jugak guning ni.. Jangan ingat macam broga pulak. hahah. tapi mountain seorak ni lagi besar tempatnya. Sebenarnya kami kena naik cable car tapi sebab under maintanance so just walk around area situ je. Tapi memang pemandangan nya nice sangat. lagi lagi ada bunga yang tumbuh meliar. Subhanallah.. okay nak beritahu, kat sini kebanyakannya orang menganut budhist datang kat sini.. .

Sebab diorang ada buat wishlist.. sampai sana je aku baru tahu dorang ada buat macam waqaf macam kita orang Islam cuma cara dorang lain.. kita dengan Al-Quran. Tapi dorang guna beras and then tulis nama kat plastik beras tuu..






















lepastu kitorang terus Fish Market yang jual ikan ikan sotong.. yang pepelik tak pernah jumpa pon ada. haha


Ikan katbawah ni memang terlentang hahaha. sebab tengok mata dia ada dua kat atas. 












  Dalam beratus ratus gambar. Baru la ada gambar aku sorang dalam camera ni. Hahaha







And then kitorang gi lunch. Makanan Korea memang the best la memang sedap belaka.



customer paling comel paling muda, Haha Hai muiz !

Lepastu kitorang terus bergerak ke Rail Bike. Yuhuu. Kena exercise ni.. memang dah nasihat customer awal awal yang kena pakai seluar.

So here we goo !









Pemandangan time naik rail bike memang best gileeh. cantik sangat membuatkan hati tenang walaupun kayuh basikal tu macam nak semput. Hahaha

Apa lagi Dinner Time !

Makanan kali ni macam ala ala sotong sambal. Sotong dia fresh gila. gemok gemok semua. Perghh terliuq nii..


Lepastu dah seharian penat naik rail bike. Kaki pon dah sempot kita check in hotel.. Nama hotel ni tak silap. Vivaldi Hotel. Dia seangakatan je dengan hotel sebelum ni cuma tempat ni jauh sikit.. Maybe dekat sikit 1 jam nak ke seoul..

Tempat ni kalau snow memang tempat orang main ski.. Tengok gambar bawah bawah. memang  syok main skii. huuuu







okay sampai sini jelah. dah tak de idea nak cakap apa ntah. hahaha.

Okay thanks sebab sudi baca.
NabilaBee/