Saturday, October 2, 2010

..Macam-macam lah..

Huh...selesai satu catatan..aku buat yang lain pulak...tapi kisah hari yang sama jugak... 




Mulenyer...aku dah 'PLAN' dengan Hana nak balek sama-sama...tpi ktorang lain haluan la...sebelum kitorang balik..ktorang dah tepon pak cik van..pak cik tu pun dah on nak hantar kitorang...pak cik yang baik dan bertimbang rasa...hahaha... kalau aku tahu nama pak cik tu..dah lame aku tulis kat dalam blog aku ni..bagi pak cik tu popular sikit.. 





Time ak tunggu...  adalah babak antara ehem dengan ehem kat tepi jalanan..hahaha...aku tak nak cite kat sini...hahaha...nanti ngumpat pulak...jadi pulak komunikasi tanpa faedah...INGAT TU!!!!





And then..dah beli tiket sume tu...aku pun tunggu la KTM sampai..tak lame pon...sekejap je kot...dalam KTM tu punyerlah "sumpek" gile...apa lagi?aku ngan hana pun berdirilah...sambil berdiri pun aku boleh lagi borak ngan Hana..tapi bukan ngumpat ye... 





Pastu Hana tunjuklah kat aku sorang auntie ni...kesian dia...dia tido sampai tersengguk-sengguk kepalanya dengan orang sbelah..orang sebelah dia pun macam takot je nak dekat ngan  dia...ape  lagi..aku ngan Hana pun gelak la...
jahat nyelah aku gelakkan orang...ish3x....




Lame jugak la kitorang berdiri...naik lenguh kot...akhirnye ktorang pun dapat duduk...Alhamdulillah...skejap je duduk ,Hana dah nak turun kat destinasi dia...sebelum tu!!!!...Hana nak aku cite kenape aku ----H.....hehehe...aku cakaplah aku tak de pape... time dia keluar dari KTM...dia kate die nak TUNTUT cite aku...hahaha..padan dengan muka aku.... 



Sampai je kat KTM Sungai Buloh...aku pun tarik nafas lega...huhhhh....sebelum aku naik jejantas nak pegi ke seberang  jalan..aku tepon ayah aku... tak payah ambek kat sg. buloh tu sebab aku boleh naik bas...punyelah...berderet ramai yang tunggu bas... mulenye aku tak perasan pulak ramai orang...bile dah tahu ramai orang...telan air liur jelah... 





Lame jugak la..aku tunggu bas  ditepi jalanan...tibe-tibe...sedang aku menikmati pemandangan yang 'tersangat'  indah...bas pun lalu...aku pun cepat-cepat la gi bas...FUIYOO!!!! ramai gile....hahaha...padan dengan muka aku...berlagak lagi nak naik bas sendiri...aku pun mengalah la ...bagi laluan untuk orang lain... baik hati aku time tu...time tu je!!! 





Kalau aku dah terlalu boring...aku akan pandang kereta yang lalu lalang...pastu..aku akan kire brape jumlah  kereta yang berwarna  PINK....hahaha...aku penuh khusyuk dan tawadduk mencari gerangannye...hahaha... akhirnye aku dapat kire kereta PINK ade dua je...MYVI...yang LIMITED EDITION punye tu...dapat gak mengisi keboringan di hati...  berbunga sikit hati aku....


Lagi satu...aku ternamapak satu motorsikal ni...punyelah berani gile..dia boleh pulak memandu motor tu sambil bersenam...hei...kalau die accident depan aku..memang la..aku pijakpijak dia sampai jadi lempeng bior lunyai habis...kalau ye pun nak bersenam..berhentilah kat tepi jalan..pastu boleh la renggang-renggangkan badan...





Ada lagi satu...moto jugak...ada ke dia pandu motor dia berlawanan arah...memang nak mati cepat tu.....kalau kat tepi jalan tak pe..ni kat tengah -tengah jalan pun boleh jadi...haishh....mungkin..orang ingat aku jakon dengan benda-benda macam ni walaupun korang dah bese tengok...tapi aku sekarang dah pantang dengan benda-benda macam ni... k? 




Pukul 6:30 barulah bas muncul...dalam hati..aku ucap syukur yang tak terhingga...lame jugak la perjalanan aku nak balik..macam pegi rombongan sambil belajar pulak...bukak TV lah...ade pulak dalam bas tu pasangan student secondary yang buat aku tersangat menyampah..aku panas je..dunia sudah kiamat.....ish...sekali aku tengok muke SHAH RUKH KHAN ...sejuk sikit hati aku...hahaha...  aku kene SAMAK mata aku ni...




Sampai umah,dalam pukol 8 malam...huh..macam lame sangat je p'jalanan aku...and then ayah aku ambek aku kat Ijok..time on the way nak balek tu...ayah aku citelah yang sepupu aku accident depan jalan masok nak pegi Kampong Jaya Setia...aku terkejut la..tapi Alhamdulillah Kak Ida tak pape..baru petang tadi...terok kot kereta dia kene langgar...
sampai rumah aku pun  solatlah macam bese...





Lepas solat...aku makan!!!!hahaha...nak kembalikan tenaga yang dah habis...huhu...seronok jugak aku berkongsi cerita kat sini..dapat kurangkan tension aku ni...hish...tak abis-abis lagi tension aku ni...





Oklah...aku nak mintak maaf kalau aku buat pembaca semua boring dengan cerite aku..cerita ni tak ade kaitan dengan yang hidup atau mati ye...tak de kene mengene pun...siapa yang terasa hati...MINTAK MAAF!!!




p/n buat teman  :   sape-sape yang rase-rase pandai memandu tu...tak kire lah motor ke basikal ke..kereta ke..lori ke....tolong ye...jaga keselamatan di jalan raya ...INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG.....especially untuk dak foundation...ye?

*minggu ni kenelah pkai celak lagi...nak tahu kenape...ikuti kisah ilham hati episod seterusnye...(ceh macam promote drama pulak la...hahaha...)
apapun thankz kat sape-sape yang sudi bace ilham hati ni...



















No comments: