Thursday, November 18, 2010

관광 ( bersiar-siar)

Bismillahirrahmanirrahim... 

He~..penat kot..bersiar-siar..hehe..boleh jugak lepaskan tension ni..aku kluar pun skejap je..nak menunggu bas nye satu hal..aduh..dengar cite bas kat area kuala selangor ni tak banyak dah..so kecian la sesape yang memerlukan pengangkutan awam seperti ini..aku pun dulu selalu gak belik umah naik bas..walaupun bas kami digelar..'bas terburuk di Asia'..tapi kitorang tetap gunekan..satu je aku suke tntang bas tu..bas tu dapat aircon natural..angin yang 'segar' sangat..he~.  





Aku kuar ngan 2 orang adek aku..aku mene lah berani kuar sorang-sorang ni..so aku dtemani duo bodyguard..hehe.. satu lelaki and satu pompuan..aku kuar bukan sesaje..kalau tak aku tak kuar...tapi ade hal kat Bank yang perlu aku uruskan...(ceh)..hehe..maklumlah..Bank Islam yang terdekat kat Tanjung je..


Panas wo~..panas gile..lapisan ozon kite semakin nipis..sebab tulah bumi kite ni tak selamat dah..selamatkan bumi kita..ape yang aku melalut ni..kite sambung cite ye..he~..erm..time aku ngah jejalan kat depan Bank Islam..aku terkejut tetibe ade satu moto ni, ade dua orang mamat..yang belakang pegang tongkat..tongkat?..bukan tongkat yang untuk orang tua tu..tongkat dari hospital..haha..depannya pulak orang yang pandu moto tu..haha.memang sebijik la..kenapa aku ckap benda ni..tak delah..aku terhingat pulak membe 'sekelas'  aku..macam tu..naik moto plak tu..hahah..jangan mara..haha.. 




Pastu..aku ngan adek-adek aku tunggu bas..punyelah lame gle nak mampos..aku jadi fed-up plak..so aku pon bace komik yang aku baru bli..hehe.. so..tak delah membuang masa aku tunggu bas..sampai abis buku tu aku baca..he..and then makan kopok lekor yang ade terjual berdekatan kat situ..he~.. 




Aku jadi fed-up wo..aku pun call mak aku..sori mak..he~..and then..kami shoping!!..tak delah..aku cari benda yang aku cari selama ni..ape ye?..dapat gak..finally..aku dapat ilangkan rase brslah aku dengan menggantikan benda yang baru..hu~..tenang sikit..walaupun tuan punya badan tak suruh pun aku ganti..tapi aku tetap berdegil hati nak ganti..tenang sikit hati aku ni.. 


Dalam aku berjalan-jalan..aku terjumpe membe rapat aku..berjalan bersama her bf..dah ade pakwe kawan aku ni setelah dia dikecewakan..huhu..bes giler jumpe die..banyak menda aku cite kat die..and manyak mendalah gak die cite kat aku..aku dapat gak lepaskan rindu aku kat kengkawan aku..ye cik mie~...he..  




k..itu je aku nak cite sal ary ni..he~ 
sori aku melalut yang bukan-bukan..






여러분 모두 사랑 ..(sayang kamu semua) 


wassalam.. 

2 comments:

Mya said...

woooaaahhh!!! cmne bwt tulisn cina tu B ????

BicArA HaTi said...

hahaha..
internet di hujung jari..hahhaa..
kat google ade la mia..hahha