Tuesday, December 14, 2010

cerita kami






ehsan dari Juni..thankz^^
  Assalamualaikum..  




Jeng-jeng..Inilah gambar kelas kami..ASASI MANAGEMENT B..sekarang dah masuk sem 2..tapi bilangan kami dulu dengan sekarang ..so different..bukan..maksud aku, kelas tak  seceria dulu..tapi rase lain tu tetap ade..so sekarang bilangan klas kami..hanya tinggal ckit sahaje..yang lelakinya sedikit dari pompuan..so..yang kaum hawa ni..bolehla buli kaum adam ni..hahaha.. 

In first day,aku datg kelas time sem 1..beselah pengalaman pertama kan?rase gementar & malu tu mestilah ade..tipulah klo tak de..ye tak?..peristiwa yang tak kan pernah aku lupekan..memang tak blebla la..ini time hari jadi aku yg ke-18..haha..boleh nye dorang buat aksi baling-membaling benda yang boleh dikategorikan dalam bahan yang 'wangi'..mule-mule memang dorang ni bt muke manis dpan aku..rupenye..ade udang di sebalik cha kuew teow..hehehe..memang aksi baling membaling ni first time dlm idop aku..mane lah aku leh lupekan..balek umah..macam2 baw ada..  

Antara kaum hawa yang ade dlam kelas Management B : Ika,hanim,zira,tira,khalisah,kak nina,shafa,qira,iera,juni,hana...dan aku..yang lelaki nye adalah..jeng-jeng..dayat,paan,hadi,syahmi,mozaid,fahimi,hanif dan acap..walaupon fahimi,hanif dan acap tidak berjuang bersama kami lagi..tapi kenangan sem 1 tak mungkin luput begitu saje..jangan risau ye.. 



Setiap kelas mestilah ade banyak ragam..so..ragam dalam kelas aku memang berbeza dengan ragam kelas yang lain..hehehe..ermm..aku boleh clasified kan dah..haha..ok..kita start dengan mozaid..ade gak orang yang panggil name die dgan gelaran MOJA..haha..ade gak orang panggil comel..haha..mozaid ni..seorang perancng  masa depan yang begitu baik..lebih-lebih lagi soal perkahwinan.gerentilah die jawab dgan jawapn yang boleh mmbuatkan orang terkesima..haha..seorang sahabtnya..yang mungkin tidak lengkang dek pandangan..dipersilakan syahmi..haha..bergurau sahaja..syahmi ni sorang yang suke bertanya..tak sah klo x de subject yg die tak tnye..so..contohilah syahmi atau lebh dkenali dgan Mito..

Klo sesape yg dgar name student ni..memang kenal la..mane tak nye..lectrer yang ajar kami..tak sah klo tak sbut name die..die juga sering dibuli oleh seseorang yang digelar lectrer..student tu..namenye..Ahmad Hidayat..atau dikenali..dgan Dayat..haha..senang cite die ngetop la..sorang membe kami..yang telah selamat dalam kemalangan..Alhamdulillah..die boleh dikenali dgan gelaran JOWO BOY..sebabnya..die lh orang jawe yang asli..boleh jadi guru bhase jawa..bagosbagos..teruskan usaha anda..ini dpat meningkatkan kegunaan bhasa jawa dikalangan orang melayu..bagosbagos..chayok!..Khai?..die ibrtkan kamus bergerak kami dalam mncari maksud perkataan dalm bhase arab..tanpe die..sapelah kami..haha..hadi?..sori..hampir lupe..hadi mempunyai sifat yang sukar diramal oleh akal fikiran..hihi..gurau je..sorang yang pndiam..ade sifat hidehide..



 

Kini golongan wedok(pompuan)..tol tak cikgu bahase jawa?..haha..ika..sorang yang begitu lembut dan sopan..die banyak menbantu dalam memotostat kertas-krtas..he~..hanim..seorang yang agak pendiam tapi dalam pada waktu yang sama dia ceria..sebab itulah..ramai yang senang berdamping dgan die..he~ermm..zira dan tira..dak yang paling tinggi lampai dalam kelas kami..sering menjadi perhatian pabila subject bermula..kak nina,Khalisah,and Shafa..memang tidak boleh dipisahkan..sntiasa bersama dlam kelas..sama ade hndak ke kelas mahupun pulang dari kelas..Syakirah?.sorang yang agak pemalu..satu-satu nye dak kels kami yang bertudung labuh..THE BEST!!..ira pulak..sorang yang mempunyai daya tarikan yang tinggi dan berkeyakinan tinggi..hehe..lastly..Hana and Juni..dak dorang ni pon tak boleh berpisah gak..ermm..dorang ni sering mndapat ilham atau idea yang same..bile sama mule la..ckap.. ''ko tiru aku''..''ko lah tiru aku''..ermm..itulah mereka.. 

Macam tak cukup sorang je dripada yg ats..sapesapesape..akulah..aku?..aku?..aku adelah aku..knape dgan aku?..lu pikirlah sendiri..ok..sampai disini saje..sori..terlampau pnjg..bleh bt penonton malas and boring nak bce.. 

Lastly....
-aku nak mintak maaf klo ape yang aku tulis ni menyakiti sesape..bt orang touching..sori ye..lek r..semua ini skadar untuk hiburan sahaje ye..
-MINTAK MAAF ye...dah nak final dah..minta maaf.. 
-kenangan yang tercipta ini..moga2 tak lupe dari ingatan ye.. 

''Bukan sukar untuk mencari teman sejati..carilah dengan hati..pasti kita akan bertemu teman sejati kita..AMIN..''

pesanan untuk sahabat aku yang same kelas ngan aku..jgan plak korang boikot aku lpas ni ye..sebb pasl ni...hehehe..

Hasil ilham...

dari saya..(^^)..

Wassalam..





















2 comments:

Ahmad Hidayat said...

wei asl nme ak xde...cte sl ak ckit je lak tuh...>khai>

BicArA HaTi said...

hahaha..itu dayat ckap ke khai yg ckap?