Sunday, December 19, 2010

..happy day..

Assalamualaikum.. 

hari ni..kami-kami ditugaskan untk..ermm..ape ye nak ckap?..jdi PENANGGAL..untuk majlis perkahwinan Miss kami..cantek sangat miss hari ni..ops..silap..Puan..hehe..Aku bangun pagi awal.brsemangat la kan nak gi mkan 'nasi minyak'.. 

Memang lame sangat kami tunggu..ak pon tak tahu nak buat pe da..tibe-tibe.aku dapt 1 mesej..dari no Indon..aku ingatkan mak aku yang bgi mesej..aku pon punyelah sonok..aku tkan INBOX aku..aku terkejot tgok mcj tu..terkejut sangt..aku gelabah,gubra,takut..semuanya brcampur baur.. 




Klo nak tahu..mcj nya berbunyi.. 


Tett.. 

Salam..ni ayah ni..tolong bagi topap kat no baru ayah ni..012_____-..masukkn 50RM..ayah  

kat balai polis ni..nanty ayah kol balek..  


Aku pon ape lagi..punyelah bertungkus lumus nak bli topap..sbabnye aku memang tak de topap tyme tu..risau gle wey..pastu..hana kate..''ko teponla ayah ko..ko tepon gne  no ayah ko yang betol..''..ble aku sampai kop..topap tak de plak..terpakselah bt SOS..ble aku tepon ayah aku.._______________________... 
Ayah aku pon angkat..tyme tu bunyi blakang tabir ayah aku..bising sngat.. 

                                    Aku   : Assalamualaikum..ayah kat ne ni?  

                                    Ayah : ayah g becek ni..  

                                    Aku   :.... ..(ha?aku pon bkan men plek lagi..dalam hati..lega sesangt

                                    Ayah  : nape yong? 


Aku pon cite kan p'kara sbanar kat ayah aku..nak tahu tak ape reaksi ayah aku..korang mesty dah tahu kan?..gelak..hahaha..ayah aku bkan men gelak gle-gle..abis kecoh satu family nanty pasal ni..ahaha..kene tipu..ayah aku tak brhanti gelak..hana pon glakkan aku..haha..


Kitorang tunggu bas lme gle..tak thu nak thap gle mane ag..bebrapa jam kmudian..kitorang brgerak..sampai je kat sana..kitorang meluru ke arah miss..cantek sangat miss tadi..lain sangat..datangdatang je..kitorang dijmput makan..ape nak tunggu lagi kan?..nasi minyak ade didepan mata nampaknya.. ha..

Dah lepas tu..kami pon solat kat surau yang brdekatan..aku,tashia ngan hana..gi solat jap..tapi kitorang terlepas tgok membe kami SILAT..pada waktu yang same..kami SOLAT..he~..ruginye..kami memang nak sngat tengok..huhu.. 

Sesudah tu..aku pon mlakukan duty aku..mengangkat pinggan mangkuk..mengalp meja..haha..dan sebagainya..penat la jugak..tapi penat tu tak banyak berbanding dengan sonok kan?..dpat releskan tensen ni..sonok sangat..penatpenat pon berbaloi.. 


sampai disini saje..aku dah ngantok ni..aku nak ngorok..  


^^... a happyhappy day..a happyhappy smile...^^


Wassalam.. 










3 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

wey jeles giler doe xdpt pegi. spe je yg SILAT tyme korang SOLAT? hahaha

BicArA HaTi said...

hahaha..yg silat..dayat..syahmie..mozaid ngan amin..bes wafa..hehehe

Ahmad Hidayat said...

adoi..hampir kena tipu disitu..bahaye tol..

silat?..jeng jeng jeng..