Wednesday, January 19, 2011

5 menarik tentang baju kuning

Assalamualaikum.. 


hari ni aku teringin pulak nak cite pasal zaman sekolah menengah aku..hihi..terasa macam jadi muda balek je..hihi..tapi aku muda lagi skang ni..baru 19 tahun..hihi..muda la sangat..time aku sekolah menengah, aku telah diberi amanah untuk jadi mengawas pelajar..tahu tahu jelah..jangan pulak korang anti ngan aku nanti..jangan ye..tu kisah dulu.. 


Kenape aku suke pasal PENGAWAS.. 


1. Aku suke time spotcheck..sebab nya..aku kene check semua beg..tak delah aku sorang..adelah kawan-kawan aku yang lain..macam-macam benda dorang bawak..hehehe..tapi setakat ni tak delah aku check dorang bawak bantal busuk or teddy bear..hahah..  


=Aku pernah check kelas aku..punyelah gubra aku nak check..sebab dorang sume kawan aku..pastu..ade kawan aku yang sorang ni terjumpa krim muka..yang aku ingat..krim Syurah..cikgu disiplin tanye siape punye..tak de sape yang jawab.. so kawan-kawan aku sume kene letak secalit krim kat pipi dorang kecuali aku..aku rase tak seronok ar aku sorang yang tak kene..so aku suh kawan aku calitkan krim tu kat aku..kitorang kene biarkan krim tu sampai waktu balek..bile teringat balik lawak pulak time tu..hahah.. 


2-Sekolah aku ni memang suke bace novel..so dorang suke bawak kan..bile novel tu kene rampas je..apa lagi..aku siap bace lagi novel tu kat bilik pengawas..haha..bes..guru disiplin yang nampak kitorang pon..tak kisah da..hahah.. 


3-Aku paling suke time kutip derma..aku memang suke sangat..yang amat..time kutip derma je mesti muke aku..muke aku la..sampaikan budak-budak panggil aku ' kakak kutip derma '..tapi best la..time aku jalan je..mesti dorang tegor aku..hihi..jadi femes jap..hihi..sekejap aje..klo time ayat akhir.  ''semoga Allah memberkati kamu ''..ahaha..tak tahan la ayat..


4-Time perhimpunan kitorang tak berdiri tegak..boleh jalan suka hati je..hihi..aku ni kan suke sangat berjalan..so..ronda-ronda lah..lagi2 pompuan tempat beraturnya kat belakang lelaki..lagi best..tapi time guru disiplin ade kat belakang kitorang..kitorang berdiri tegak macam batang bendera bagai nak rak..hahaha 




5-Boleh ponteng kelas ni satu..hahah..dulu la..sekarang kat kolej tak delah buat cam gitu..kalu ade perjumpaan ke ape..saje je pnjang-panjang kan..hahha..tapi rugi..banyak tertinggal pelajaran..ceh..aku kan budak ' baik '..kihkihkih.. 


cube teka..mane aku?
hahaha,..:).
 Time ni..muke aku burn gile..beselah..orang rajin pi padang kan..hahaha..;)ok..aku sekadar nak kongsi memori aku..aku rindu kat sume kawan-kawan aku..hehe..rindu gila bangang..ha..dapat ko..rindu sangat..miss u all..!!




sangat mengantuk ..ZZzzz.. >.<


^^ 


Wassalam..

5 comments:

Ahmad Hidayat said...

haha.. saya sangat tak suka pengawas dari kecik.. tapi suka kalau pengawas tu leh kaw tim dengan student lain...

rupanya ko pengawas ye..hihihhi

_aLiaHwaFa_ said...

pengawas skolah aku jahat. suke denda aku. huh =.=!

mahera said...

hey awak kite punyer background blog same larhhh...........hehheheheehehehe

..bicara hati ke hati.. said...

dayat :hahaha..aku jenis yang senang kamcing..hahah ye ke?

wafa :aku tak denda ko ye wafa..hahahaha:D

mahera :a'aah..kebetulan pulak..hahaha..

aien said...

saya pong pgawas dari form 1 till 5 hehe org kate tali barut cikgu tuh ish ish ish x baik tau hehe