Monday, January 17, 2011

Korang minat membaca?

Assalamualaikum..

Nampaknye idea aku sudah mari..hahaha..korang minat membaca?jawab YES or YES ?..jawab cepat..cikgu nak marah ni..hihihi..kalau korang blog walking ke..itu pon dah dikira membaca..tak kisah la..bace komik ke..bace novel ke..itu pon dalam konteks membaca..tapi pastikan ia berfaedah untuk diri sendiri ye..lagi best kalau kita kongsi ape yang kita bace tu dengan orang lain.. 

Kalau aku..aku suke luangkan masa aku dengan....dengan...dengan novel..hihi..or komik..erm..majalah..hihihi..aku kenal novel ni pon tyme aku darjah 5..novel yang pertama aku bace tyme tu..novel yang tengah meletup la..OMBAK RINDU..hihi..bes bangat critenye.. 

Tak semestinya novel cintancintan je yang tarik minat je..novel aksi pon boleh tarik minat pada orang yang sopan santun macam aku ni..sopan ke?..baiklah..i sedar..=.='..antara novel yang menjadi fevret aku.. 
_________________________________ 

NOVEL CINTANCINTON 

-Novel Ombak Rindu.. 
-Ombak Rindu-
Ramai jugak la yang tak tahu novel di atas ni..ade sambungan die..  


Best..try la bace..ade suka duka..macam-macam la.. dengar cite gak cerita novel ni ditukar ke filem tak lame lagi..mesti bes gile weh..uuuuu..teruja jap..para pelakon nye pon bes..huuu..

  


__________________________________ 

NOVEL AKSI 

Banyak tapi aku lagi suke novel yang ditulis oleh Ramlee Awang Mursyid..cerita nye memang gempak la..macam real pon ade..bes sangat..macam novel Bagaikan Puteri pon ade banyak sambungan nye..aku pon tak ingat la ade bape.. tapi jalan ceritanye memang nampak real la..best..bape kali aku cakap best? 

 
Ni final dia..best..try la bace novel ni..
lagi satu..sat sat..
Lagi..ini>cite ni seram..ye ke?

ade yang terbaru..tapi aku belom lagi beli novel ni..huhuhu..  

 _______________________________ 

 
_______________________________________ 

Novel Lili buat Najah ni..bes..novel ni la yang menyebabkan mata aku bengkak..bile aku datang kelas..time tu kelas malam ..ramai yang tegor aku..aku nangis ke..memang aku nangis..sebab novel ni..huhuhu..masih terasa..uhhhuuu.. 

Ok lah..dh penat otak aku perah..tapi thanks sesape yang bace..tapi..membaca amat baik untuk kesihatan ye..amat baik..so..amalkan amalan membaca tak kira dimana anda berada..satu hari nanti..anda akan berterima kasih dengan buku2 yang anda baca..hahaha..sebab kenapa?..piki'lah sendiri.. 


Thanks to reader..thanks to GOOGLE..i borrow u picture to mencantikkan lagi my blog..hehe.. thankz a lot.. 

^^... 
 Wassalam..

2 comments:

Ahmad Hidayat said...

lepas cinta sufi tu ade lagi x agak2??

..bicara hati ke hati.. said...

hahaha..aku suke komen ko..haha..aku rase x de kot..jgnla wey..penat aku m'cari..hihi..:)