Sunday, March 20, 2011

betul ke perempuan ni suka menyibuk?

Assalamualaikum..


Rase macam gempak pulak tajuk aku..tak lah gempak sangat just nak berkongsi dan pada masa yang sama aku nak memberi pendapat aku tentang ini..'' betul ke perempuan ni suka menyibuk''..atau lebih dikenali juga dengan ''menjaga tepi kain orang''..come on lah..fikir la rasional sikit..okay..bila korang baca post aku sampai bawah..aku harap korang open mind korang okay..yang penting sekali kepada kaum Adam di luar sana.. 

contoh yang aku nak bagi kat sini .. 

P : Kau sakit ke?
L : Engkau ni jangan nak sibuk hal orang la..
P :Aku tanya pun tak boleh ke? 

Kesian sama perempuan itu..ini bukan dalam situasi aku..aku just nak bagi contoh yang korang boleh nampak..lagi satu..bagi aku bila kita ambil berat kat seseorang bukanlah bermaksud kita suka akan dia,.tapi sebagai manusia..sebagai sahabat dan seumpama dengannya..jangan silap menafsir orang..hii..

Ada juga lelaki yang naik rimas bila perempuan tanya itu dan ini..especially kepada yang sedang couple or dah berkahwin..and seumpama dengannya..okay..kat sini..korang fikir elok elok..mak korang ada kisah tak bila korang sakit?..mestilah kisah wey..malah dorang lagi risau bila korang ngah sakit or so on..pernah ibu korang buat dek je..tak ada kan..sebab tu bila korang tak nak makan ubat..ibu korang paksa juga korang makan ubat sebab tak sanggup tengok anaknya sakit..dalam hati mereka..biarlah mereka yang menanggung kesakitan tu.. 

123rf.com

Tengok..ibu korang tu perempuan kan..begitu ambil beratnya kat korang semua..tak kisah yang perempuan atau yang lelaki sekali pun..tapi itu bukan menyibuk..itu namanya mengambil berat..tapi ada sesetengah perkara yang memang bukan mengambil berat...itu namanya menyibuk..macam..contohnya..gosipgosip..berkumpul kat kedai kopi..eh?ada ke perempuan bergosip kat kedai kopi..hahaha..lawak lawak.. biasanya perempuan bergosip kat rumah je..tak payah nak pergi jejauh..hihihi


Bagi aku..kalau lelaki yang mengambil berat..dia tersembunyi..macam ni..aku nampak dari ayah aku..kalau ayah aku ambil berat..dia tak tunjuk..cuma kita yang tak perasan..it's my opinion la..kalau pendapat korang macam mana? 


Okay..sampai sini je..ada bantahan?..hihihi.. 

Disebabkan gambar ni terlalu comel...aku nak tunjuk kat korang..hihihi..  


Okay.. 

..wassalam..

2 comments:

Farhan Zulhusmi said...

perempuan nie caring sebenarnya..kan2??hehehe....
mcm farhatun nabila......

..bicara hati ke hati.. said...

Hahaha..ye ke paan?..aku ni tak caring tapi garang la..hahaha..*malu la pulak*..haha..