Saturday, March 19, 2011

perkara yang aku suka buat time sekolah menengah :)

Assalamualaikum.. 

Hai..semua..haha..ehem..aku sungguh terharu sebab ada orang tanya kan aku..''asal ko dah lame tak update blog''..wahahaha..terharu sihhh..terima kasih kamuuu..''hei (!) ..Farhatun Nabila kau jngan nak perasan la..''..okay..=_=''..aku nak story pasal zaman sekolah aku..ngii..rindunya..kat sini aku nak membongkarkan segala rahsia aku..haha..macam mana sikap aku kat sekolah dulu..kihkihkih..korang baca jelah..nanti korang tahu la macam mana karakter aku kat sekolah.. 





BERSEDIALAH !! haha 





Aku suka .. 





Tidur dalam kelas 

Ini memang kerja aku..walaupun aku ni ehem..susah pulak cakap kat sni...pengawas..tapi aku suka sangat tidur  dalam kelas..lebih lebih time cikgu semua ada mesyuarat atau cuti atau memang tak masuk kelas..dan sewaktu dengannya lah..hihi..tempat aku dah la tepi tingkap..mak aii..memang bes la tidok..haha..lagilagi bila angin pantai bertiup sepoi sepoi bahasa dan sopan santun..huuu..bes tido..kalau cikgu tak masuk..bukan bising kelas..senyap je..sebab semua tido..haha..tu yang bes bila cikgu tak mengajar..memang kelas pun macam sopan dan santun..lagi-lagi budakbudak nakal dalam kelas aku tu..memang seimbang kelas..haha.. 


Suka lawan cakap 

Maksud aku..bukan melawan kata-kata guru..berdosa tu..tak baik..maksud aku..lawan cakap dengan budak kelas aku la..apa lagi..yang lelaki la..lagilagi yang budak nakal..haha..tak percaya ke?..okay..kalau tak percaya..baik anda lupakan sahaja..tapi aku nak story ni..baca sampai habis ye..aku tak tahu aku gaduh dengan lelaki ni sebab apa..tapi dia telah membuatkan aku marah..dan bukan sekadar kegeraman yang keluar..tapi kemarahan..pastu dia mencarut apa..aku tak tahu..pastu..aku  cakap dalam hati..''siap kau ..petang nanti memang kau ditimpa musibah''..ayat aku  bukan macam ni..tapi aku bagi kat korang ayat sopan jelah..hihi..tetibe esok pagi dia tak datang kelas..bila cikgu tanya..kata kawan dorang..''dia eksiden''..aku punya terkejut kucing..okay..bukan salah aku..salah dia sendiri sebab laju sangat bawak moto..huuu..ini kisah benar..aku enggak tipu sihh..buat pe nak tipu benda-benda macam ni..haiyaa.. 

Main hujan ..ngiii~ 

Besnya main hujan..hihi..lagilagi bila time nak basuh baju sekolah..tak payah nak guna air bebanyak..just siram sabun je..lepas tu rilek..heloo..aku basuh pakai tangan okay..my lovely school mana ade mesin basuh..kalau ada pun tak guna sebab guna duit syiling..baik tepon mak ngan ayah guna duit tu..hihi..jimat punya pasal..hihi..bes main hujan..rugi sapa yang tak pernah nak redah hujan..menari macam bollywood depan asrama puteri....main kejar-kejar..okay..aku memang tak matured dulu..warden datang je..kitorang terus menyorok kat tangga..haha..pernah gak terkantoi..nasib baik tak kena pukuii..hihi 

Keluar bandar  

Keluar bandar atau nama lain lagi ''Outing''..kitorang memang suka outing..lelagi bila time bulan Ramadhan..tempat terjahan kami cari makanan..tak lain dan tak bukan kat pasar klang atau pasar kuala Selangor..dengar ye.KUALA SELANGOR..haha..don't smile..hihi..pernah aku jumpa kawan kepada kawan aku kat pasar sana..tetibe jadi kawan aku pulak kat sini..satu kelas pulak tuh..haha..siapa yang tahu diam-diam jelah ye....kihkihkih.. 


Pergi CC 

korang tahu kan CC tu ape..kira okay korang tahu time korang darjah 1 ke...tingktan 1 ke..wey..aku baru tahu ''Apa itu CC''time aku tingkatan 3 tau..itupun sebab nak buat folio sejarah..tingkatan 3 weyy..tak pernah gi cc kot..lepastu...aku jadi suka pergi cyber cafe..balik rumah dari asrama kan aku selalu naik bas 'sangat' cantek..sebelum tu..aku singgah pergi cc..bukak myspace yang tak aktif sekarang..dulu..mana tahu facebook..blog..tahu myspace je..okay..sangat kuno..i know that..=.=''..sekarang tak yah susah dah..hihi..:) 

ermm..aku rasa itu je kot..yang lain aku dah tak ingat dah..huuu..dah penat memrah otak sampai dah kering dah..nanti aku tambah air lagi..ade la tu idenya..hihi..okay..korang tahukan sikap aku macam mana..tapi kalau nak buat jahat tu payah nak jahat sangat..biasa biasa sudah..lebih baik jngan..JANGAN JANGAN la..buuuu..

Okay.. INI RAHSIA BERSAMA !..Hak cipta terpelihara ! .jangan bagi tahu sapa-sapa..rahsia kitakita je..hihi ..pergi THE MINES hari ni..whoa !!jangan jeles..hahaha 

Have e nice day..:)

..Wassalam..

2 comments:

rotashia faizal said...

tang main hujan tu sama... hoho... main hujan sebba nak dapat mc... esok tak payah g sekolah... yea!!

..bicara hati ke hati.. said...

hahaha..tahu tak pe..esok dok kat bilik kebajikan sokmo..hahah..:)