Sunday, March 27, 2011

masak nasi lemak sebagai makanan tgh hari:D

Assalamualaikum.. 


Selamat tengah hari semua..hihihi..dah makan?..kami satu rumah dah makan dah..makan apa?cube tgok atas..kitorang masak nasi lemak sebagai makanan tengah hari..HAHAH..first time kitorang buat nasi lemak ni..alhamdulillah sangat sebab akhirnya kitorang dapat masak sama-sama kat kolej yang sangat bangat tercinta ni..hahaha..semalam kami pegi pasar beli bahan-bahannya.hahah..lawak sangat..masa aku dengan tashia beli barang lain..kami suh yang lain cari daun pandan kat pasar tu..hahah..bila dah jumpa..sorang membe aku ni..menjerit sikit..''DAUN PANDAN !''..hahha..dia berkata sambil mengangkat daun pandan tinggi tinggi.lawak gila..hampir semua orang sekeliling dia pandang kami yang tengah dok berkumpul tengah-tengah pasar..hahahhaah 


Tapi hari ni..awal-awal pagi lagi..pagi la sangat..kami dah ready nak masak..hahaha..kami mulakan misi kami..sebelum tuh..mood pepagi macam nak cekik orang..grrrr..hahah..gurau je..aku dapat call mak aku..mak aku suruh aku nasihatkan adik aku tu..susah bebenor..masalahnya..lupa password upu..adik tercinta buat gaya cool pulak..haiiishhh..bila aku marah sikit..dia cakap..''nak buat cammane..dah lupa password..''grrrr..senang nya cakap..okay..aku ngan mak risaukan dia..okay..teruskan tadi.. 


Hahaha..siapa ada pengalaman masak sambal..bila masak sambal..segala bala terpercik..hahaha..baju aku dahla suci murni.haha..aku tak nak dikotori dengan itu..hahah..so..bila aku masukkan bahan kat dalam kuali tu..aku jadikan tashia like perisai aku..hahahahaha..kesian kamoo tashia..kihkihkihkih..bila dah siap..masa untuk menunggu semua orang menjamu selera..hihihi..  


Best masak ngan tashia..hihihi..lepas masak je makan ais krim..wuuuuuu...tensen punya pasal..kunyah je semua benda tak rasa apa-apa..kuissshhhh..=;=..YA ALLAH tenangkanlah hati hambamu ini..tetapkanlah imanku hanya pada-Mu YA ALLAH.. 


Minggu ni paling busy denga segala present dengan persiapan untuk MUET lagi..gerrrrrrrrrrrrrrammmm..tensen sangat..errrrr..nampaknya aku dah mula rasa macam nak menjerit..huh..bersedialah wahai sahabat serumahku sekalian..pastikan anda bersedia always..huhuhu..k..itu je.. 

Aku tak leh lupa time kami kat sg.Congkak..bes bangat..:)klik sini ye..:)

Nasi lemak tadi sodaapp..sapa nak tempah kat kami?hahahha..:) tenks to tashia..

Wassalam..

7 comments:

rotashia faizal said...

nasi lemak... haha... dah ngantuk makan nasik lemak... sambal kena baju... b tolong basuh boleh?? haha

..bicara hati ke hati.. said...

hahahha..tak dengar tak dengar..hahhaha:)

Azza Firza said...

nasik lemak, awww awww , i loikeeee ~

_aLiaHwaFa_ said...

nasik lemak sedap. bangun2 je mak dengan opah dah balik dari pegi beli ais kat cafe.hahaha XD

..bicara hati ke hati.. said...

azza :sama jugak..tenks azza singgah sini:)

wafa :wafa..aku bukan opah kau la..hahahaha..:D

rotashia faizal said...

wafa kau memang kurang asam... dah la tak tolong... hahaha

..bicara hati ke hati.. said...

hahahha..wafa kene marah di situ dengan mak..hahaha XD