Sunday, April 24, 2011

-MMM-

Assalamualaikum.. 


Selamat tengah hari..siapa yang baru bangun tu..let's go..hahah..ini bukan pasal MLM ni pasal MMM..korang tak tahu punya MMM tu ape..aku yang buat words ni..hahah..MMM boleh dipanjangkan dengan Macam Macam Manusia..kat dunia ni banyak jenis manusia tapi semua sama..pemikiran je lain..nak sifat macam mana..sendiri boleh pikik..kita boleh tengok ragam manusia ni bila ada kat pasar..cehh..hahah..bukan kat pasar je..kat mana-mana pun boleh..talam dua muka atau tak.. talam empat muka ke tak..hahaha ..ada yang nak tiru itu dan ini..macam-macam..


Macam macam manusia kita boleh lihat..tapi hakikatnya semua sama..tapi pepandai lah setiap manusia nak organise diri dia macam mana..orang suka ke tidak perangai dia..just be yourself..selama aku hidup tak sampai 19 tahun ni..cececech..ah banyak aku jumpa jenis manusia..kengkadang pening jugak bila tengok..ada  orang yang suka bersendirian..ada jugak orang yang suka beramai-ramai..*aku tak tahu nak cakap ape..so..buat-buat paham la ye.hahah*.. 


Susah jugak nak faham orang yang ada kat sekeliling kita..macam complicated..kalau fikir lama-lama boleh jadi gila..ye tak?..ahaha..*buat apa nak ingat..just forget it*..yang aku tahu..bila jadi perempuan ni..hal kecik pun boleh difikir fikir..kalau lelaki mana fikir hal kecil kecil ni..ye tak?..haha..lecturer psiko aku cakap la..tapi betul la lecturer aku cakap..perempuan memang fikir hal kecil-kecil..sebab tu perempuan jadi mak,ummi,ibu,mama and so on..kan kan kan?..fikir je elok elok..bila geram dengan perempuan je mesti cakap..''menyibuk la perempuan ni'' ''menyusahkan betul'' ..menyumpah seranah la..haishh..habis..siapa yang lahirkan korang..bukan perempuan ke?.. 


And sebab tu lah perempuan ni diciptakan..dan juga lelaki diciptakan..macam kisah nabi Adam & Hawa..mereka saling memerlukan..ye...perempuan ni memang dikatakan lemah..lemah dari segi pemikiran dan juga hati..sebab tu perempuan ni emosi dia lebih..pastu perlu ada kawan untuk meluahkan..tak delah asyik kena darah tinggi je..kan?..okay sudah lari dari tajuk..dunia ni dah berputar zaman yang tak tahu nak cakap apa dah..mana tak nya..zina merata tempat..buang anak..dah tak kenal halal haram..nauzubillah.. 


Harap djauhkan..aminn..maaf post ni tak menepati dengan tajuk nye..haha.. just tulis pakai hati:]

Nota kaki : rasa macam tak complete pulak satu ari tu kalau tak update blog..tak de mood..opps..itu kemurungan..haha..dijauhkan..shuh shuh..haha..peace..


..Wassalam..