Wednesday, July 6, 2011

buat aku gelabah baik punya.

Assalamualaikum..

Haip!hari ni aku jadi seorang yg selfish.yang sangat selfish sebb story pasal diri sendiri..tak marah tapi geram sgt..haha.tak pe kan sesekali jual ikan..huhh..okay..aku nak tanya yang perempuan yg bertudung la..perempuan je ye..lelaki tak yah nyebok..haha..soalannya..tarik nafas..misal kata kalau lelaki yang bkan muhrim datang rumah..dia jual something contohnya gambar kaabah ke..yg berkaitan islam..pendek kata suruh derma la kan..erghh..aku tak tahu nk story yang betul-betul macam mana..okayla..biar aku cerita 'full story' 


Actually,macm ni ceritanya..aku tgah tengok drama korea..FULL HOUSE*walaupun assignment aku berlmbak.thanks la kat membe aku ingtkan beda ni..hehe*..ala yang lama punya..aku memang tengah excited tengok cerita tuh..aku macam dengar orang bagi salam..aku ingatkan adik lelaki aku tengah ngigau..sebab dia tengah tidur..bila aku tanya adek aku yang kecik,ada orang dtg ke?dia kata tak de..so rileks jelah..pastu aku dengar lagi suara orang..aku tak dengar sangat sebbnya aku pakai earphone,baru gmpak bila nak tengok cerita kan..aku dengar lagi..aku tak puas hati..aku jenguk kat luar..haip..aku menggelabah cari tudung..dlam hati..erkk..aku memang gelabah sangat cari last last aku jumpa tuala adek aku..aku sarung..lantak la dia nak kata ape..grr..rase nak marah..asal la dia jenguk kat tingkap..&8)%#..aku nmpk dia pakai kopiah..aku cube surutkan hati aku ni..HUH..sebenrnye tak surut lagi smpai sekrang..pkai je kopiah tapi pi serang orang macm tu..aku cepuk kang!..erghh..rileks rileks..huh.. pastuh dia boleh plak suruh beli bnda tu jgak..tapi aku bkan tak nak memang total duit aku pon bkan bnyak mana dok umah..so.aku bagi harga separuh..bagi derma jelah..tapi tak beli pun..sambil cakap..'' Sy ikhlas..''tapi memang aku ikhlas..tapi yang dia pi serang macm tu..bt aku jadi gile wehh.. 


Untung la dia jual gmbar yang bt aku tenang..kalau orang naik basikal jual karpet buat macam tu nak kena srang ngan aku..habis furniture kat rumah ni aku baling..huh..boleh k? 


Last story,kalau korang kat situasi aku..ape korang nak buat?marah ke?diamkan diri..


Sabar.sabar wahai hati..memang betul2 jual ikan ni..hehe..apa salahnya..blog aku la..


..Wassalam..

14 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

weh ada okeh mse aku form 5, pekerja yang nak cat pintu dorm tu tibe2 bukak pintu dorm. hahaha. citer dia lawak tpi aku sngt malas nak menaip skarang. kthanxbye. haha

hadinesta said...

aq sengih je ... cmni :D

rotashia faizal said...

blasah je.. hahaha

maryam_azis said...

dok je kt dlm umah diam2...haha

..bicara hati ke hati.. said...

#wafa :haha..kes pasal maintanance tu pn tak hilg lagi..heshh..ketuk je kpala dy..haha..

..bicara hati ke hati.. said...

#hadi :untungla bpleh sengih2..haha:)

..bicara hati ke hati.. said...

#tashia:sy memag nk blasah..tapi sabar je masa tu..toink toink..hehe:)

..bicara hati ke hati.. said...

#maryam:tulah,rasa nyesal plak jenguk kat luar,kalo tahu,dok je diam2..haha..thanks yam..:))

Mya said...

Lain kali, buat tak tau je. Tunggu sampai dia bagi 3 kali salam cukup ahh. Pastu sambung layan movie balik. HAHA!

nAna fArhAna said...

cakao dalam hati : haish..sabo je la...

..bicara hati ke hati.. said...

#mya :betul tuh! sy stuju!haha

..bicara hati ke hati.. said...

#nana :a'aah..sabo jlah ye nana..hehe..

Ahmad Hidayat said...

len kali buat tak tau je...haha

..bicara hati ke hati.. said...

#dayat :betolbetol..aku stuju..haha..