Friday, July 8, 2011

#Cerita Kampus-1Sebuah Pertemuan

Assalamualaikum..



Hahaha..ni baru episod pertama..ceh..macam aku ni femes je nak buat cam gini..tak pelah..ni blog aku..hehe..aku buat macam ni sebab aku tak nak lupa macam tu je..biarlah aku semadikan dalam hati,juga di blog ''ilham hati '' aku ni..kahkahkah..rasa geli pulak buat ayat cam gini..hikhikhik..post ni pun macam jual ikan jugak tapi dy versi lain..hehe..biarlah aku bt cam gini..ni blog aku..wekk..:P..bila kita dah meningkat umur ni, semakin lama semakin tua la katakan..so,agak agak la nak buat dosa kan..*peringatan untuk diri sendiri..klo nak ambik peringatan ni jgak tak pe..ambik je..hehe..okay berbalik pada tajuk asal kita..sebuah pertemuan..pertemuan aku dengan sape ye?haha..haaaa..aku nak cerita la ni..tapi kalau nak baca setengah setengah gerenti tak paham..so..baca sampai habis ye..



Tengok gmbar ats..nilah housemate aku yang mula-mula sampai aku habis sem sampai asasi..nana,mya,tashia,ngan wafa..hehe..okay,baca je cerita aku yg jual ikan ni..tak kisah la jual ikan ke jual ayam ke..aku nak story kat sini..macam mana aku boleh berkawan dengan mereka semua..hehe..aku start yang ni dulu..baru yang lain lain ..jangan kecewa..sape yang membe aku yang tak masuk lagi namanya dalam blog aku ni,akan masuk juga..pegang kata-kata aku..tapi kalau aku terlupa tu,manusia kan..hehe..aku punya la mereaveasekan balik memory aku yang tak smpai lagi 2 bulan aku tnggalkan,sambil alunkan lagu sebiru hari ini..lega..sbab dapat inagt balik bila dengar lagu ni..


NANA..*hai nana..:)..nilah kawan sebilik aku..mula-mula aku jumpa dia tengah kemas baju,letak dalam lokar..hehe..mula2 aku tak tahu nak borak ngan dy macam mana..takut jugak bila nak tegur nana ni..heee..aku tak ingt sape yang mula borak dulu..hehe..tapi pasal apa kitorang borak..pasal upu,pasal tmpat tnggl kat mana,pasal sedara aku,kwan aku yg ade kat kuis.*annoying gile time ni..banyak lagi la kitorang borak..haha..dalam hati aku waktu tuh..moga aku boleh bersahabat ngan dia sampai bile bile..hehe..aminnn..sebelum tuh..aku tertukar bilik sebab kunci yg dia bagi lain dengan no. bilik yg ada dalam kertas..tulah, aku ingt aku sebilik dengan yang lagi seorang tuh..rupanya ngan nana..alhamdulillah..yang lagi sorang tulah namanya TASHIA..hehe..aku kenal dia mula-mula kat ruang tamu*nama glamour..tngah angkut beg ke bilik..tapi time tu..dia tak ambil kunci lagi..time tu jugak ada mak tashia ngan makcik tashia..seingat aku la..hehe..pastuh..minta temankan aku pergi ambil kunci..sebab time tu tak tahu ambil kunci kat mana..masa tuh la kenal tashia ni rapatrapat..hehe..lagi sorang..namanya MYA pulak..ni nama glamour dy..mula-mula panggil mirya..tapi dah biasa panggil mya..panggil la mya.aku jumpa dia pun kat depan pintu rumah..mula-mla aku ingat ada aku,nana ngan tashia..rupanya ada lagi sorang..mya!..hehe..mula-mula aku tengok stye dia..ala ala hiphop lagi..pakai shawl lagi tuh..itu first impression aku..hehe..tapi sangat best berkawan dengan mereka..hehe..lagi..WAFA..aku kenal dia tyme sem 1 lagi time tu usrah sama..lagi satu wafa ni satu kos ngan tashia..jadi rapat dengan wafa bila kami pindah rumah..first impression aku bila jumpa dia..muka dia mcm cina sikit.kankankan..hehe..ramailah kawan kami..lagi satu..SENAH..aku jumpa dia pun sebab satu kos ngan tashia..selalu la jugak lepak rumah kami..senyumsimpul..hehe..tashia,wafa nagn senah ni pun macam adik beradik..siap panggil mak la..haha..tulah untung nya bila kelas sikit orang kankankan?hehe..

*****

Macam ginilah kami bertemu,hehe..sebenranya banyak lagi nak cerita tapi kepala tengah kusut+risau adik main kat luar pagipagi ni..aku punyalah gelabah cari adik aku yang kecik tu..keliling lorong..nasib baik tak tanya mak cik pakcik..kalu tak malu aku..sebab dak kecik tu ada kat jiran depan rumah..aku dah gelabah baik punya dh..huuuhh..tapi kepala tetap serabut..maaf!hehe..jangan risau pasal #CeritaKampus ni,aku update pasal ni berbeza cerita..semuanya kenangan time aku asasi dulu..mana boleh lupa wehh..tak boleh..sebab tulah aku tulis pasal kenangan tu kat blog ni..hehe..

Ok..#CeritaKampus ni akan aku update berlainanan cerita tau..tunggu je bila nak tahu cerita seterusnya*kalau nak la..kalau tak nak..ni blog aku..haha..

Pada sesiapa yang nak review #CeritaKampus ni..klik kat sbalah yg ade gmbar si comel ni..


PERINGATAN : Post ni hasil dari ilham sendiri.MAAF!.jika ada terkasar bahasa atau apaapa sahaja yang bisa membuatkan org terluka.minta maaf!..hehe..EnjoY!
..Wassalam..

6 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

ak pk first impression korg kt aku nak kata aku sombong. sbb aku mmg sombong pun dlu. har har har.

btw thanx bee post ni!:D

Mya said...

Bee!!! Nice post! Kenangan semua ni :)

..bicara hati ke hati.. said...

#wafa :hehe..tapi tak pe kn klo aku ckp muke ko macm cina..hehe..terima ksih sbb bace!^^

..bicara hati ke hati.. said...

#mya:terima ksih mya!hehe..klo nk thu crita lagi..bace yg strusnye..hehe^^

faiznur rotashia said...

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.... terharu.. tasha baru je tau pasal cerita kampus nie.. :D

mekasih... ;)

nabila said...

dah lama dah post ni..haha..welcomee tashiaa.:)