Saturday, July 16, 2011

menangislah kwan:)

Assalamualaikum.. 



Haip!..post ni lebih kurang dari kesinambungan dari post ni..''sharing is very caring''..lebih kurang la..sebenarnya aku tak terpikir pun nak buat post macam gini sekali..haha..tapi tulah..bila idea mencurah-curah ke pokok kelapa..ia mesti dikeluarkan dan dikongsi bersama-sama*perasan*..sebenarnya..ade sorang kawan aku telefon aku..sebab dia nak berkongsi apa masalah yang dia rasa sekarang ni sampai dia begitu begitu sedih..aku appreciate sangat..sebab..walaupun aku dah lama tak jumpa dia..tapi dia tetap ingat aku..haha..terror tak?*perasanlagi*..sebenarnya tak salah kalau kita berkongsi..macam.. Kita Share Kita Care kan..haha..ni peribahasa mana tah aku tepek kat sini..itu made by me latuh kan...haha..lagi satu,tak salah kalau kita menangis..maybe tu slah satu cara mcam mana nak ilang ..tapi ade jugak orang buat gaya COOL kan?haha..tak kisah la ape sekali pun cara korang luahkan apa yang korang rasa..:) 


Macm yang aku prnah post lepas..bila kita share problem dengan sesiapa,hati akan menjadi lagi lega dari sebelumnya..maybe bkanlah bila kita cerita kat sesiapa masalah tu fuuuuhh hilang mcm tu..tak..maybe bukan senang nak settle maslah tu dgan sekali harung je..mestilah sedikit demi sedikit masalah tu berlalu hilangkan kankan..mestilah ada masa untuk tenangkan semua tu.. 


Itulah dugaan dunia..smentara je. 
masalah bkan senang nak settle. 
macam tisu kena terbang..FUHH. 
macam sampah masuk dlam tong smpah. TOINK.
tapi kita perlu pandai mengawal. 
bukan dengan bunuh diri.terjun bangunan dari tingkat dua sekali pon. 
terjun diri kedalam kolam ke tasik ke.
libatkan diri dengan minuman keras dan air gas. 
itu bukan penyelesai masalah. 
tapi itu lagi tmbahkan dosa plus dugaan. 
sebaliknya.kita hanya perlu berdoa. 
bukakan pintu kesabaran untuk kita. 
hanya tu je. 
tak yah nak belitkan masalah.
hanya tu je. 
ALLAH sentiasa ada disisi kita. 
selamanya. 
itulah cinta abadi. 

-the end- 


Sebenranya,yang kat atas ni nukilan aku,aku tak tahu apa yang aku tengah merepek..main taip je..biarlah blog aku..huh..berbelit otak aku  fikir apa la yang aku tulis..aku main tulis je..kalau ada yang termakan lidah  cili tu..mintak maaf!haha..aku dh kehabisan minyak..dngan erti kata lain..kehabisan idea..haha.. 

Okay. :)

..Wassalam..

1 comment:

_aLiaHwaFa_ said...

tapi aku tak biasa cerita kat orang. ehehe