Saturday, August 18, 2012

hari ahad, hari raya.

Assalamualaikum.


hari ahad, hari raya.

agak agak ramai tak yang malas nak bangun tidur sebab hari esok hari ahad. haha. okay fine tetibe. raya tahun ni luar biasa yang hari raya lepas. sebab kalau rebus ketupat dengan buat rendang semua tu, raya tahun lepas mesti esoknya raya , baru masak. tapi ni dua hari dah siap dah. lepas solat maghrib, bape banyak pinggan aku kebas. sedap dap dap dap. :3 sampai rendang semalam habis. lepastu masak lagi untuk buka hari ni. rendang mak kita paling sedap di dunia. haha.lepas tu, tradisi kami sekeluarga setiap hari raya. wajib bagi ketupat rendang semua tu kat jiran and saudara mara terdekat. bila pikir balik. bila aku dah kawin kena buat macam tu jugak keww. hahahah. buat ketupat pon macam bantal. haissh.untuk baju raya tahun ni, memang paling lamabt di segala raya.. sebab tu aku rasa macam menggelabah gila. sebab ini pon first time beli baju dah siap and bali sendiri. selalu mak yang beli. tapi bila dah umuk dua puluh an . ny kena gak beli baju sendiri. kahkahkah,okay la smapai sini je. InsyaAllah. kalau raya first kalau sempat aku update. sebab raya first ngan raya second aku tak de masa nak ngadap ternet. baraan dengan family :)

Selamat Hari Raya Aidilfitri 
Maaf Zahir dan Batin

okay. wassalam:)

1 comment:

Mya said...

Wah wah dah lama tak singgah blog awak. Simple lah, lawa!