Friday, December 7, 2012

Perasaan yang sukar dimengerti

Assalamualaikum dan hai!

Sangat gedik ye tajuk ni. Sngat menyampah. Sgt nak muntah. Haha. K fine. Tarada idea nak bubuh tajuk ape. So, abaikan. 'perasaan yang sukar dimengerti *tongkat dagu*. Okay, nak dpendekkan ceritanya. Sebelum aku tidur. Tetibe terlintas pulak soalan ni.

"macam mana agaknya kalau kita buat sesuatu perkara   , and nak detect org tu suka tak kita buat mcm tu? " 

Buat2 paham la. Aku pon dah blur nak buat ayat bm mcm mana. Cehh. Macm pandai buat ayat bi pulokk. Haha. Okay, mcm ginilah. Misal kata kalau kita buat something matter,  mcm mana kita nak tahu, apa yang kita buat tu  disukai ataupun tidak?  Ermm. Penuh tanda tanya. 

Maybe,
Kita boleh tahu dari air muka dia kot. Air muka thu?  Bukan air mata yang angpa dok menangis tu. Air muka mcm ekspresi muka org tu. Misal katalah kan, kita buat something yg suruh kita buat pilihan. Pilihan tu pulak melibatkan perasaan orang lain. Okay, firstly Maybe kita boleh berbincang ngan beliau kot. Mcm contoh ni

///>Si A bertanya kepada si B ' awak setuju dengan keputusan yg sy buat ni?'
///// >>Si B pulak menjawab ' baik saya setuju' 

Tetibe pulak bila belakang2 cakap lain. Cakap tak setuju lah. Macam tak puas hati laa. Kalau org mcm tu bagi pelempang je. K tak baik. Haha . Tak boleh la si B buat mcm tu, kalau tak setuju, ckap je tak stuju. And then,  si B ni boleh bagi idea yang baru ke. Open minded sikit. Okayyy? 

Itu je sbnarnya tak nak bagi manusia ckap belakang plus aman dari segala gaduh. Right. So, negara pon aman. Alhamdulillah.

Okay, dah kemengatukan. Selamat malam dan assalamualaikum :)

Peace no war. # prayforgaza

P/n : post ni untuk diri sendiri yang tak sedar diri. Juga boleh untuk korang yg membaca. Thanks for reading! 

Wassalam.

No comments: