Thursday, October 23, 2014

PORT DICKSON maaari !

assalamualaikum dan salam sejahtera :D


ekceli, aku punya story ni dah taip bergaban lamanya.lepas balik vacation hari tu terus menaip kat microsoft word supaya tak lupa each moment. tapi bila dah lama macam tak best pulak kan kan kan. takpe baca jelah. kan bagus membaca.



kali ni aku nak cite short vacation ngan dak kelas aku. sebab separuh dari kami dah habis sem ni. sedih laa. sebab kita sama sama masuk belajar tetiba diorang kawen dulu. tetiba konvo dah ada dua tiga anak.
sebenarnya benda ni di-plan dengan penuh keliru, ke-stressan. tapi alhamdulillah dengan bantuan, komitmen, kitorang sama sama dapat selesaikan together. :') ini untuk pertama kalilah buat cuti cuti malaysia ngan dak kelas. daebak ah. dah 4 tahun belajar baru sekarang nak buat vacation sama sama.
lepas ni gi langkawi jooooom.


19092014 JUMAAT


okay pepagi jumaat diselami perasaan dengan cukup teruja sebab tak sabaw nak pi Port Dickson dengan budak kelas.

so, aku semangat nak buat apa apa dengan penuh rasa keterujaan. termasuk mencuri pinggan cawan sudu kat bgm. semangat kau pakai black jubah ngan black kerudung. memang syarat pencuri pakai semua hitam. tapi please, hati jangan hitam sangat please.

bila lepas solat menjengah, assignment research tak siap ghupenya.bertambah geram hati kita ni bila kena buat balik SPSS. dah la dah janji nak pi PD lepas Zuhr. tak boleh nak buat apa la. menangis jugak la bab tu. sebab stress pompuan ni lain kalo nak tahu.

kalo rasa nak campak brag depan mata pon bisa tahu enggak. tapi aku ni bkan pesen campak barang. just campak org dalam sungai je. itu je. Itu je pon. U know what timbul rasa penyesalan yangs  sangat menggunung bila terima group yg akhir akhir baru nak masuk group kita. Okay yang itu Alhamdulillah sangat sebab dah settle dengan bantuan  dua bidadari. Thank you ain ija. Love you! Kalo tak, tak siap kerja sampai 2 3 hari. Haru biru jadinya time tu.


Okay masa untuk bertolak ! //////
Bertolak dalam pukul 7.

Satu part yang aku rasa best bila nak odw ke Port Dickson sebab aku suka suasana satu kete besar muat muat dalam tu. Borak borak dalam tu. Nyanyi walau tahu suara sumbang. Ketawa ketawa dalam tu. Pastu usya mat rempit ngan awek dari traffic light smpai dia orang dah tak ada dari pandangan mata. HAHA

And then, para wanita pon mula la nak check-in tempat. MERLIN HOTEL kau. Legend gituuw . sangkut gak kat sini. Dengan bantuan seseorang tu so plan jadi smooth. So thanks bdw insan yang berhati mulia mencurahkan bakti pada kawan kawanmu ini :’D.  Muat muatlah bilik Family Deluxe yang berharga 170 dengan 7 orang sebab katil besar gedabak.

Aktiviti seterusnya barbeque aka BBQ.
Moment sangat bbq dalam keadaan hujan yang tiba dan pergi. Tiba dan pergi. HEHE. Basah kuyup tak yah nak habaq lah. Tapi tak piker apa dah. Redah je sampai ayam masak. Lastly, payung payung yang ada hanya tutup ayam. Kepala manusia tak tutup.  Lapar punya pasal. Alhamdulillah semuanya settle dengan penuh rasa kenyang. :D Balik hotel tido ah. Sejuk plus ngantuk tahap tak tahu nak kata apa dah.  Tapi boleh lagi tengok cite The Call kat astro. Sampailah tak tahu ending dia apa sebab signal tak ada sebab hujan. Annoying .






200914 SABTU


Disebabkan aku seorang yang susah nak tido di tempat yang baru . Banyak kali jugak la aku terjaga sebab sejuk plus sejuk plus sejuk. Aku pon try la tido atas lantai tapi lagi sejuk plus plus plus. Hahaha. Itulah rahsia aku bangun awal time tu. Orang yg pertama siap weey. Pastu boleh lagi tengok tivi smbil tunggu dorang habis siap. Sangat best feeling cenggitu.Best moment bila sarapan nasi lemak dengan teh o panas menghadap pantai. Peeeeh. Takpernah hati rasa seronok ni. Lagi satu aku suka pantai sebab boleh tangok budak kecik tengah seronok beronok memain dengan bola. Sangat comel okayh. Haa lupa nak bagi tahu. Time ni kitorang smpai kat teluk kemang. Ramai gila people. Almaklumlah tengah cuti sekolah penggal 3. Dengan hujan renyai renyai

And then kitorang pon gerak la kat tempat yang dah diplan semalam. BLUE LAGOON.
Sampai je tempat ni aku ingat aku tak pernah pi. Rupanya aku pernah pi ngan geng gegeleng kiri aku. Hihi. Mula mula aku tak mahu la mandi sebab aku ni jenis tak suka bawa baju basah balik rumah. Serius complicated. Tapi hasil pujukan mereka mereka ni cayaq la aku. Dengan shawl semua tu aku redah pantai. Bila basah sikit “aku dah basahhhhh T-T” tapi bila dah basah semua. Aku insan paling kuat menjerit redah ombak kitorang semua pegang pelampung. Sangat best mainan tu.idea bernas dari kak syarah. HAHA.Lama jugak la kitorang berendam. Masin nya laut dah tak heran dah. Haha.Tapi lagi lama berendam kat situ geng lelaki.  Pastu dah puas hampa semua berendam. Masanya untuk pulang. Naseb baik kak syarah bwak baju lebih. So boleh la pinjam. Haha.


Odw balik, perot masing masing lapo. So lepas kitorang solat je terus pi makan kedai ASAM PEDAS tepi jalan. Sedap gilaaaaaaa asam pedas ikan pari. T_T. sekian lama tak makan ikan pari baru ini aku lpaskan gian aku makan  ikan pari. Murah pulak tu. Kalo kat bangi harga 7 ringgit ikan pari. Ep mahal nye. 

dan kami beransur pulang dalam keadaan hujan yang lebat. mata ceq dah tertutup dah tapi driver kata jangan tidor. haha.

lepastu aku menulis sampai situ je. pastu tak ingat. haha. thats why la aku menaip kat blog. supayaaaaa aku ni mudah mengingat apa yang terjadi in precious dayy. credit to my friend. CIK SEMAR sebab gambar ni smua dari kamera mamar. hehe. sorry dak laki sebab gambau korang tak banyak. sebab aku mintak kat izzue islam (saja mention sebab nanti org cari izzue islam muncul blog ni) dia kata saiz gambaq besaq. hahaha. 




bergambar dulu sebelum meninggalkan hotel ni. macam macam selpie kaau. 

nilah merlin hotel. kalau sesiapa yang nak booking hotel dekat ngan port dickson. ada no. tepon tu haa.


anyone yang tak cukup payung boleh dpatkan payung free kat sini. macam macam kaler ada. sila sila !

model kereta. ehems



jangan cakap apa apa sebab time ni aku tengah cover shawl aku terbang. k


haaa nilah dia kawan kawan sekelas kiteww. siapa nak ngorat siapa. meh habaq mai. hehe

suka tau ambik time aku tak sedia langsung :(


asam pedas ikan pari paling superb 


aku sengaja letak sebab macam gojes gambar aku yang ni nampak bulu mata ceq panjang sat. hahahaha. KKKKK

shawl merah tulah photographernyeww. thank you mamar ! :*



K sampai dsisni saja. kepada yiyin mamar kak shaira syipa, jangan lupa kami. jangan lupa perjuangan kita semua bersama. jangan lupa belanja kami. hahaha. jangan lupa jempu kami datang majlis. dan jangan lupa datang kuis. selamat menempuh dunia luar. kuat. tabah. sabar. takpe nanti kitorang pon alami. cuma lambat sikit. hahahahha. mmuaah 

terima kasih jugak kat rakan sekelas yang create beautiful memory between us. yaah. daebak ah korang ! thats why la aku sayang kat korang semua. kaakaa.




5 comments:

dayat said...

Nape la rambut aku camtu.. tergamak jugak kau upload utk tontonan ramai.. hahaha

nabila said...

hahaha. smart apa rambut kau camtu. kau sorang je kot yang baca blog aku ni yaat. hahaha.

ada jugak org baca blog aku :') thank youuuuuu my friend.

ceconteng said...

hairtu pernah nampak hotel ni, mcm best je. cntik. nt nk try lah pergi. huhu.
btw rajin2 singgah blog sy ye :)

FAYYADHAH said...

Hai pernah nampak hotel ni. tak pernah try laig. Tapi cntik nt nak try lah. * rajin2 singgah blog sy ye :)

nabila said...

@ceconteng try laa best sangat, harga pon not bad la.insyaAllah tq sbb sinngah. :D

@fayyadhah Beest. insyaAllah. tq singgah. dg lagi tau :)