Sunday, October 13, 2013

doggy

Assalamualaikum// 

hai sumorang, selamat pagi ! 

sekarang, aku nak hebah cerita pasal anjing comel yang kononnya tengah cari tuan dia. kesian diaa.. tapi kalau kau hayati bebetol wajah anjing tu dari jauh, dah boleh agak. dia sedang sedih dan lapar. aku ni Islam. takkan tak boleh kesian kat haiwan even binatang tu tak boleh nak dipegang, sentuh dan memacam lagi. tapi untuk masa sekarang zaman sekarang, no wonder la ada jugak muslim yang bela anjing jalanan dengan niat nak selamatkan mereka. yang itu aku tak boleh nak komen jejauh sebab aku ni bukan teror nak tafsir hukum. kalau sekadar charity, benda tu memang bagus untuk tunjukkan kepihatinan kita pada haiwan. Kaan?

yang lain Wallahu'alam. 

sebenarnya aku tak sanggup nak halau anjing ni sebab muka baik gila bila pandang aku. and then, bila aku dekat dekat, dia lagi menyorok. kau nampak tak kat situ. siapa takut siapa? hahaha *bangga*. adik bongsu aku pun takut ngan aku. katanya aku garang macam harimau. sebab mak aku kata, kalau aku marah je boleh buat adik bongsu aku cuak plus takut. kalau orang lain marah buat dek bukan main. itu mak kita kata lah, hiks


okay dah salah jalan nak cerita benda lain pulak. 

"harap awak dapat jumpa tuan awak!''. sebab kat leher dia still ada tali lagi. kesiannya goong *nama baru anjing* . tak sanggup nak halau dia. kalau halau pun dia nak gi mana. pergi jugak kat sini. semoga kamu segera ketemu sama tuan kamu, goong ! 

hiduplah awak goong dengan penuh bahagia. semoga . :D 


gambar hiasan -google-
so, tak yah risau nak pegang gambar atas. tak payah samak. kakaka.

ksampai sini je. mekaseh sudi baca pasal doggy ni.

babai :D


No comments: