Monday, August 11, 2014

Nikmat Allah

Assalamualaikum. :) 


Dah lama rasanya tak update blog. Nak update tapi hotspot tak boleh connect ngan laptop (perlulah bagi tahu masalahnya) 

Okay. Bila kita dah lama hidupni kadang kadang kita tak perasan nikmat yang Allah bagi maha besar untuk kita. Tapi kita tak nampak semua tu. Hanya pikir nak lebih nak lagi nak besar. Kannn. Aku paham sbb aku pon manusia. Tapi bila dah kehilangan baru kita nampak. Macam nila, kita dah ada anggota tubuh badan yang sempurna (alhamdulillah) tapi tiba waktunya Allah akan menguji kita dengan cara hilangkan nikmat yang kita ada. Bila dah tak ada. Bagi orang yang redha, dia akan terima apa je. Sebab dia tahu, nikmat dunia hanya sementara. Anytime Dia boleh ambik. Bila ada yang tak pasrah, dia akan cuba menangisi apa yang telah tiada. Kita sebagai kawan or sahabat teman anything lagi la . Kita kena bagi support. Bagi semangat. Aku harap kalau suatu harinanti berlaku apa apa kat aku. Rmai yg akan bagi semangat ke aku. Ameen .

Aku tetiba cerita psal benda ni sebab my sister ada cerita yang kawan dia sakit dan kaki sebelah terpaksa dipotong. Aku terkejut sangat serius. Sbb dalam usia muda dia terpaksa terima kenyataan. Allahu. Kuatkan hatinya. Moga kawan2 dia truskan mmberi sokongan pada dia. Ameen . 

Aku harap dgan post ni dapat la aku smpaikan mesej yang baik buat korang walaupon aku rasa ia nya tak ckup lagi. Terima kasih. Wassalam :)


No comments: