Thursday, December 30, 2010

Hari Lari Maraton..

Assalamualaikum..




Uhhh...hari ni memang aku betol-betol lari maraton..memang betolbetol wey..tak tipu wey..huh..hari ni aku kene antar asgment Arab aku..ha!..dapat ko..buat lagi last minute..hambek ko!! (T_T)..nyesal kau..meh sini aku story ckit ye..meh dengar .. 


Mule-mule aku nak gi umah kawan aku..aku memang bese gi umah die naik tangga..pasalnye..aku seram cikit naik lif ni..so..aku naik la..tak jauh pon..2 tingkat je..riadhah la sikit..and di malam hari..aku melangkah tangga tu dengan laju and duaduadua tangga..naseb tak jatuh.. 



Kitorang dah siap dah..cumenye nak print..aku bukak folder asgment aku dari pendrive membe kat lappy tak leh..aku dah bukak kat 2 laptop tu..macam mane tuh?first aku nak print kat umah atas sekali kat parcel aku..hookay..mule-mule aku nak gi naik atas gune tangga..bile dah sampai kat tangga..terus tak jadi..gelap wey..patah balek..aku terpaksa naik lif..terpaksa wey..TERPAKSE!!..sorang..beranikan diri.. 



Sampai je kat umah akak tu.. 

''Tak boleh la dik..akak nak gi kelas..ataupon..adek pegi kat bawah tingkat 7..cakap kat akak tu nak print.."  

Kat bawah plak..naseb bek akak tu tolong..gune lif coz ade orang kat lif..hahaha..aku kuar je lif..dengan langkah yang cepat..pi la bilik lagi satu..pastu..tak de orang pulak..huuuu~.. 
so..tempat terakhir..kedai kat bawah cafe..dengan penuh kesemputan..aku pon nak print.. 


Aku : Assalamualaikum..nak print.. 

Aku pon bagi pendrive kat abang tu.. 

Abang tu :Print kat sana dik..  

Aku : Kat mane?  

Abang tu :Kat sana dek.. 

Upenye abang tu tunjuk kat satu komputer..''sebelum ni tak de pulak komputer kat situ'' 
Bile aku bukak je..ade signal plak..TAK LEH BUKAK jugak..aku pon terpikir nak gi CC..dengan langkah yang laju..aku pon gi kelas..letak beg semua tuh..berkejar la nak gi CC..dah sampai separuh jalan.. 

Aku : Aku nak bayar gune ape?gune daun ke? 

So..aku pon patah balik..kebetulan ade dak laki belakang aku..pelik je die tengok aku..maybe die pikir aku ni gile..cakap sorang-sorang..lantak la..aku pon patah balik..balik je kelas..membe aku yang ade kat kelas pelik..aku malas nak cakap.. 

Aku :Dompet! Dompet ! Dompet ! 


Aku pon berkejaran la gi CC..aku hampir nak tersadung kat depan block IT tu..bile aku pandang je sekeliling..huh..lega..tak de sape-sape..hu~legalega..Sampai je kat tangga CC..memang bese sangat lampu tak de..maybe semua lampu memang tak suke memancarkan cahayanya kat situ.. tak suke gelap!!! i tak suke ye..tolong la paham..lampulampu..mane lampu..satu mentol kecik pon tak pelah pasang kat situ..hapalah.. 



Penuh berhati-hati aku nak naik tangga..aku ambek henset aku..aku pancarkan light aku..Ok..Short story..abang cc memang tak boleh bukak aku punye folder.. 

Abang CC : Tak boleh la dik.. 

Aku : La..tak boleh ke? 

Abang CC : Angguk.. 

Aku : Saya dah pegi banyak tempat dah..kenape tak leh jugak..kenape? 

Nak tahu tak ape reaksi abang cc tu..die gelak kan aku..kurang asam..aku ngah tensen..bagi la aku sokongan sikit.hapalah..dengan kecewanya..aku melangkah turun tangga..seram..huhu..  


Hu..macam mane nak buat?..so..aku pon tepon la membe aku..memang tak leh print.. membe aku tu suh tunggu kat depan masjid..aku pon dok kat koridor masjid..agak lam ela aku tunggu..membe aku pon dah naik tensen..so..kami sungguh tensen..aku bagi die pendrive..die gi cafe..aku gi kelas..die bawak lappy die.. 


Shortstory!..aku tak dapat nak print..tak dapat wey..tak dapat!..so..kami kene buat lagi..sampai je kelas..aku present..dengan semput nye..BEST!!..aku suke reaksi mereka..walaupon aku sedikit pening dengan ape yang aku present.. 


     THANKZ KAWAN!! U'RE THE BEST!! I LOVE U ALL!!






Finally..aku dapat gak present..walaupon tak berapa nak bagoih..hehhee..tapi kitorang kene buat present tu lagi..adoih!.. 


Ok lah..aku penat nak taip dah..Thankz ye sape yang bace post aku..aku nak abadikan dalam blog aku ni..ape salah nye kan..okokokokoko... 


pengajaran nye disini.. JANGAN BUAT KERJA LAST MINUTE OK!

^^, 


bye~~  


Wassalam..

No comments: