Friday, January 28, 2011

kenape suke kucing?

Assalamualikum..hihi..

Tajuk post aku..special sikit hari ni..hahah..bagi aku la..tak tahu la kalau korang kan..aku memang suke kucing..boleh dikatakan pencinta kucing..lalala~..memang sejak aku kecik lagi aku suke kan kucing..mane tak nye..mak ayah aku..due-due sukekan kucing..so..bapak borek anak rintik..ye tak?..

Kenapa aku suke kucing ? 

1-kucing itu sangatlah comel 

= ade ke kucing yang tak comel..aku rase semua kucing kat dunia ni comel-comel belaka..kalau bersih..lagi comey..tak tahu nak cakap tahap kecomelan macam mane lagi da..haha..kat rumah aku tu pun dulu banyak kucing..kalau keluar je rumah..mesti kucingkucing ni menggesel kat kaki aku..sampai tak nampak jalan dah..tapi sekarang tak de dah buat macam tuh..sebab kucing kat rumah aku dah sombong dah..uhhhuuu..

2-Aku pernah zalim dengan kucing  

= Rasa-rasa aku bertindak zalim ape ye kat kucing..kene cerita ke kat sini?..aku rase tak perlu la..sebabnya..kalau aku cerita pun..aku tetap zalim.. aku pernah cerita kat kawan-kawan aku..ape yang diorang cakap.. ''eiii..jahat nya ko buat cam tuh..''..huhuhu..memang zalim pun..dulu time kami adik beradik kecik-kecik..kalau tak de benda nak buat..mesti kitorang akan buat projek baru time petang..kerja yang memang tak masuk akal..kekadang tuh..masakgune arang la..kat belakang rumah..ada dapo tak nak gune..nak jugak try orang dedulu..hahah..ape ni..luar topik daa..hihi.. so..aku nak tebus balik kesalahan aku kat kucing yang aku zalimi dulu..huu..so zalim..

3-Suka bagi makan kat dia 

= Ni yang paling aku gemar sangat..time aku tersangatla boring..aku akan pergi kat belakang rumah aku..pastuh aku akan cari kucing..sebab tempat lepak dorang memang kat belakang tu..bile aku dah jumpe kucingkucing tuh..aku akan masuk rumah balik..pastuh sorok-sorok ambik makanan..macam ikan or ayam..buat kerja jahat sikit..and bagi kat kucing tu..ape salahnye..sharing is caring kan..haha..

4-Memang tersangatlah manje 

=Siape tak kenal kucing..kekadang tu..memang manje..kekadang tu gak..memang garang nak mampoih..yang manje tulah..tergedik-gedik..padahal dah pasang niat tuh.tujuan nye tuh nak makan la tuh..ape lagi..kalau kucing aku yang momo tu..suke sangat kacau orang makan..time aku makan..mule la..kaki depan die akan letak kat paha aku..ala..macam kangaroo la jugak gayannya..nak bodek suh ambek makanan..gedikss..pastuh ..bile dah dapat makanan..die akan cari port yang memang tak ganggu die..die ni menjaga kebersihan lantai dapur aku jugak..die akan cari tempat yang berlapik..good cat..i miss u..  

5-Kucing tu makhluk Allah juge 
Memang alam semesta ini..diciptakan Allah..setiap sesuatu yang terjadi..pasti ade hikmahnye..so..sebagai manusia..kita haruslah bersyukur dengan ketentuan yang diberi oleh Allah..macam luar tajuk je..ok..never mind..hihihi..:)

Itulah sebab..kenapa aku suke kucing sesangat..kekadang tuh..aku kesian dengan kucing yang dah rosak kulitnye..tapi aku tak berapa berani nak pegang..uhuu..maksud aku rosak tuh..macam kura* la..aku tak berani nak cakap makhluk Allah yang comel tu dengan panggilan tuh..kesian la..

Kat sini ramai membe aku yang fanatik sangat dengan kucing..hihi..siap boleh buat kelab pencinta kucing dah..hahaha..siap yang volenteer nak jadi ahli Pencinta kucing..cepat !..hahaha..

Sebenarnye..aku tak tahu nak tulis ape..nak sangat cerita pasal makhluk Allah ni..hookay..sampai disana sahaja..^^..

:)...^^..

Wassalam..

5 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

aku pelik kawan aku x suka and takut ngan kucing,

..bicara hati ke hati.. said...

betol tuh..kepelikan yang melampau..ape sebab orang yang tak suke kucing ye?..hihihi:)dah jelas & terangkat lagi nyata yang amat dah..hahaha..

uni fiqa said...

geli ngn kucing...
cmne atun...hahaha,,
tp,,teringin nk ble kucing..

Mya said...

haha.. sume org xtaw pebnde yg B bwt kt kucing! mmg kejam glerrrrrr!! B jahiliah dlu.. HAHAHAHA XD

Cikin said...

suka anak kucing je . sbb mak bapak kucing tak comel . hehe