Saturday, February 19, 2011

B U L I ..haha..


Assalamualaikum..


Selamat semua...hahahaha..terimbau pulak kenangna dulu..aku ni suka teringat zaman sekolah..itu memang karekter aku..kalau nak tahu..kalau nak tahu la..haha..hihi....ciss.. 

Alhamdulillah taklah terok sangat..siap belasah sana belasah sini....aku nak story ni..haha..time aku form 2..aku ni boleh  dalam golongan yang nakal sikit..hahah..sebab time tuh boleh jadi jahat..lepas dah jadi pengawas..jadi baik pulak..hahah..kami satu geng suke buat bising dalam kelas..haha..tu yang tak ramai yang suka tuh..hahah..budak lelaki jelah.. 

Diorang yang  nakal dalam kelas tuh je yang macam tak berapa suka dengan kamikami ni..hahaha..terror tak aku..ingat tau..hahaha..banyak gak la benda yang kami terpaksa terima kebulian dorang ni..kitorang pernah fightfight mulut ngan dorang..hahah..kelakar pulak time tuh.. 

Salah satu benda yang dorang buli..dorang suka letak gam kat atas kerusi kitorang ..geram jugak la time tuh..kami pun cume diam jelah..kawankawan aku ada yang dah duduk atas kerusi tuh..selamat aku tak dok lagi..hihihi.. 

Lagi satu..kamikami suka datang lambat ke kelas..hahaha..jahat ke nakal ?..lepas tuh..pepagi je..mesti ada perkataan kat atas meja ..sape punya kerja..beselah..budakbudak tu la..errrrr..tapi..aku selamat sikit la..ade lah aku dengan sorang membe aku ni tak kena..hahah..budak-budak tuh sayang kat kitorang meja kitorang kot..nganganganga... 

Lagi satu..benda yang aku paling geram sangat dengan dorang ni..aku ade lah tertinggal aku punya botol air dekat dalam kelas..tertinggal ye..bukan saja nak tinggal..aku pelik la tengok kat lantai..bersepah dengan serpihan-serpihan..aku pelik la..pastuh..aku baru teringat.. BOTOL AIR AKU !!time tuh waktu periksa..salah sorang budak laki yang selalu usik kitorang tuh dok kat depan aku..grrr..die pandang aku.. sambil senyum..

Aku      :Apa pandang-pandang..

Dak tuh: Suka hati aku la..aku ada mata..

Aku      :Ni mesti kerja korang yang tak berfaedah kan?

Dak tuh :Apa hal pulak..

Aku      :dah la..aku malas nak layan kau ni..sakit hati aku..

Dak tuh: (senyum)

Dorang malam-malam suke lepak kat kelas tu..kerja sape lagi ?..monkey ?monyet kacau asrama kitorang je..tak delah sampai ke kelas..adoyai..sengsara betul..aku malas nak panjangpanjangkan cerita..so aku pon diam je..masalah nya..mak aku yang belikan botol tuh..sengal betul la..kalau aku ada silat ke ape ke..aku leh belasah je dorang..ish..
Malangnya..aku tak de seniseni macam tuh..kalau ada..siap.hahah..best nya bile ingat balik..tapi semua tuh tinggal kenangan..lagi satu..kitorang kan suka buat bising kat kelas..satu hari ni..kitorang nyanyi kat dalam dalam kelas tepi pintu tau..pastuh..kebetulan lalu pulak cikgu garang kitorang..apa lagi..

Cikgu : kamu semua..ikut saya..

Time tu semua macam takut gile.. sampai je bilik ustazah tuh..

Cikgu :Okay..kamu suka nyanyi kan?

Kitorang: ???

Cikgu :Kamu berdiri kat depan bilik saya..jadi radio saya..bila saya kata berhenti..berhenti..okay..mula sekarang..

Kitorang :=.=''alamak..

Cikgu :CEPAT !

Apa lagi menyanyi lah kitorang..dah la..tempat kitorang nyanyi tempat orang ramai lalu..kuang kuang..lepas tu..dekat dengan kelas kami.. sampai je kelas.. dak-dak yang selalu usik kitorang tuh..gelak gila..bahagia gila dorang time tuh..

Huh..tapi time form 3 aku kene jadi pengawas..aku pun pelik..napelah aku jadi pengawas..padahal aku ni jahat..hahahah..apa-apa jelah..yang seronoknya..diorang tak buli aku dah..tapi kesian kat membe-membe aku yang lain..sampai form 5..asyik kena usik je..kesian gile wey..aku tak tahu buat apa dah..

Itu je aku nak story kat korang..hahah..tapi aku dengan budak yang usik kitorang tuh..macam kamcing sikit la time form 5..hahaha..ala just borakborak macam tu jelah..

Okay..korang pernah kene usik or buli?..silalah hubungi----------..hahahaa..

Wassalam..


1 comment:

nAna fArhAna said...

sr!es rNdu glEr zmAn sEk....
gEram plAk na ngan crte b n!e....
grAm ngAn dAk lAki yG knE kan tUh..huUu3..dyE xknE aPe2 blsAn kEr..??