Monday, February 14, 2011

TIPS: Cara nak buat kawan anda dihargai walaupun korang in relationship:)

Assalamualaikum..




Hai everyone !..harap sihat belaka-belaka..hihi..aku rase tajuk post aku macam panjang je..tapi..itu je nak buat korang paham apa yang aku nak sampaikan..maaflah ye.. aku disini bukanlah nak tunjuk terror yang aku ni maju dari segi tips..BUKAN sama sekali.. 

Anda-anda semua mesti taknak kehilangan kawan anda and..errrr..senang cerita makwe/pakwe anda semua..itu bukan bermaksud aku ada pengalaman di atas semua ini..ceh..ini menurut pemerhatian aku la..anda paham?.. 

Okay..yaww..kita mula sekarang.. 

Wahai anda-anda sekalian..  

1-Cuba mesej or call kawan kita 

Korang mesti asyik sibuk je dengan pakwe/makwe korang je kan..apa kata korang cube mesej or call dorang..jangan lah asyik nak kawan korang mulakan perbualan tuh..apa kata korang mulakan dulu..mana tahu kawan anda ada cerita nak dikongsi brsama korang ke..mungkin juga kawan korang tengah bersedih or terasa dengan korang..betul tak?try tau..


2-Ajak kawan anda keluar 

Apa kata sekali-sekala korang ajak kawan korang keluar sama..lagi elok kalau antara korang-korang je..tak yah bawak pasangan korang..itu lagi elok..kalau nak lagi enjoy la..kan best gitu..aku nak story pengalaman aku lah..hihi..selit jap..aku pernah keluar dengan kawan aku..tapi yang paling tak best nya..dia boleh bawak balak dia..errr..pastuh..time dorang date tuh..aku krikkrik kat situ..aku cakap dengan dorang.. 

Aku             : Dah..dah..aku nak korang sampai pukul 11:30 je..lepastuh..aku nak balek ! 

Kawan aku :Ala..bukan selalu boleh jumpa.. 

Aku            :Tak de tak de !!!..aku nak korang sampai pukul 11:30..noktah ! 

Kawan aku  :okaylah.. 

Sape suh bawak balak kau..kan kene dengan aku.. balak dia pandang je aku..macam rasa tak puas hati kat aku.. ''lantak la''..hambek kau..

HAHAHHA..rasa macam garang la pulak..itulah aku..kata nak keluar dengan kawan..ni tak bawak balak dia..ape kejadah nya..okay..tutup cerita.. 

Kita sambung ye.. :) 

3- bile hari jadi kawan anda. 

Masa hari jadi kawan korang..korang bagi la apa-apa hadiah untuk dorang..may be kawan korang rasa dihargai oleh korang..itulah kawan kan..rasa dihargai dan mengahargai.. kalau ada apa-apa parti..apa kata korang datang kalau kawan korang jemput..yang akhir nya korang boleh buat suprises kat kawan korang tuh..hihi..sukenya.. 

4-jangan hamburkan kemarahan pada rakan anda. 

Ni lah..biasanya orang yang sedang couple ni..mesti ada yang ada gaduh-gaduh kan?..kalau yang tak pernah gadoh tu..WUUUU..memang hebat..hahah..okay ..kita sambung..aku memang dah pernah selalu kena..dalam hati hanya cakap..SABO JELAH=.=..nak buat cam mana kan..hahaha..diam jelah..korang jangan buat kat kawan korang macam tu ye..terasa kawan korang tuh..jangan ye..kawal kemarahan korang..korang marah kat pakwe/makwe korang..tapi kawan korang yang kena..kesian.. kalau ada yang kena marah tuh..korang diam-diam jelah..tak yah nak balas balik..kang lagi gawat keadaan..kawal..rileks..tarik nafas..huuuu.. 

5-belajar dan makan bersama. 

Ni samalah yang ke-2 tadi..sebenarnya aku dah blur nak buar ape..tapi tak pe kan..apa kata sesekali korang ajakkawan  korangkorang pergi study sama bagi yang bergelar pelajar..tapi yang dah kerja tuh..korang ajak la dorang lunch sama..time tu boleh berkongsi cerita kan..hihi..:) 

Sebenarnya ada lagi cara nya..tapi aku hanya tampilkan lima sahaja..hihi..maaflah kalau ada yang terkasar bahasa..maaf zahir batin ye..ini memang gaya aku..hahaha.*tolongla.geli aku dengar*..kalau ada apa-apa yang salah dan ada yang nak tambah..sila lah tampilkan diri anda dibahagian komen ye..anda manusia yang prihatin..:) 

Pesanan untuk anda = jangan sambut Valentine tau..syirik tu..

aku bukan nak buat sesapa terasa ye..senyum..and peace no war..:)

Okay.. 

Wassalam:)





4 comments:

rotashia faizal said...

no 2 tu yg tak boleh blah.. haha.. blasah tu.. adoyai...

~masithah hanis~ said...

SOKONG TASHIA...BEE GARANG NAK BELASAH2 NIE YER

Ahmad Hidayat said...

sape org tu??

mcm selalu je kena marah dgn pakwe org??

hahahahahaha

yg "sume sbb ko sial" ape cerita?

uni fiqa said...

x leh bla ar atun..anyway..nice..!!best3.. :D