Friday, February 25, 2011

Trauma naik bas !

Assalamualaikum..  


Huu..aku dah sampai dah kat umah..patutnya aku rasa gembira sebab aku dah sampai kat rumah..tapi tak..malu je yang aku dapat..aku nak story kat korang tapi korangkorang jangan gelak..ini kisah benar..aku tak berenti nangis ni..huuuu..sebab malu.. 


Okay..aku nak story..lepas je aku turun dari KTM..aku sambung musafir aku dengan menaiki bas..lama la jugak aku tunggu penantian bas ni..aduh..sabar je lah..so..dalam dah nak satu jam..bas pun muncul..aku pun naik bas..walaupun ramai orang dalam bas aku tetap masuk..aku berdiri je..aku penat gile wey..sebenarnya aku dapat tempat duduk untuk aku duduk tapi aku dah bagi sorang makcik bangsa ______..tapi bukan terima kasih yang aku dpat..hanya jelingan je..huuu..lagi aku penat.. 

Time aku berdiri..tetibe bas tuh berenti mengejut..aku pun terhala la ke depan..terlanggar la pulak sorang mak cik ni..nasib baik tak sound aku kat kat situ.''minta maaf mak cik''.aku dah kecut perut..mak cik tu senyum..huu..lega..aku dah berapa kali hampir jatuh dalam bas tuh.. 

Setengah jam kemudian..aku dapat tempat duduk..kat belakang sekali..paham paham jelah kalau kat belakang tu selalu duduk nye kaum Adam..so aku pun terpaksa duduk kat sorang lelaki..nak buat cam mane..kalau diikutkan..aku tak nak..tapi aku dah penat nak mampos..huu.. 

''Atun'' 

Aku dengar nama aku dipanggil..dalam hati aku..''sapalah yang panggil nama aku..''aku pun pandang la sebelah aku.. 

''Mak Ai..Kamal..''..napelah aku boleh jumpa dia time aku tengah kusut gile.. 

pastuh..aku pun berborak ngan kawan aku ni..pastuh..die tanya aku.. 

''Kau tahu mak aku dah meninggal'' 
''Ha???tak tahu pun.. 
''Bulan sebelas hari tu'' 
''Errrr..takziah aku ucapkan..jangan sedih ye..'' 
''Sedih tu memang la sedih..mak aku kan?'' 

Aku pun terus je angguk..''betul tu'' 

And then..BERSEDIA UNTUK TIDAK KETAWA !! 

................  

..........

...... 

....

.... 

...

.. 

.. 

..
..
..


jalan nak ke Ijok ..memang banyak belok belok nye..pemandu bas tu..bawak laju gile..sampai aku pun nak terjatuh ke lantai..aku tahan-tahan..tapi terlalu laju..terlalu laju sesangat-sangat..pastuh..aku terjatuh ke bawah..beg laptop aku jatuh..yang kawan aku dah nak tolong aku..tapi aku dah terjatuh dulu..tapi nasib baik aku terjatuh dulu..aku tak nak die tolong sebenrnya..hihihi..tapi ade kisah memalukan yang tersembunyi..aku tak nak story kat sini.. 

Aku rase time tuh..mata aku panas panas sangat..( rasa nak nangis)..tapi aku tahan kan jugak.aku tak nak kawan aku tahu yang aku sedang nak menangis..huuu..AKU SAMAN KAU PEMANDU BAS !!huh..tapi aku tak tahu nak saman macm mane..hehehehe..  

Sampai je kat umah..aku terus nangis..wey..malu siot..hahahahahahah..tak berenti..bak kata orang..''menangis itu perlu..''haha..dulu..time aku form 3 lagi teruk kena dengan drebar bas..nak story ke?..okay..dah alang-alang..aku tersepit kat pintu bas..masa tuh..aku ada perlawanan badminton..kami memang tak gune bas sekolah..kitorang gune bas tepi jalan.. 

Aku orang akhir yang trun pintu belakang..kawan-kawan aku semua dah turun..pastu..time aku nak turun..aku tersepit kat pintu tu..and then..bas tu bergerak la..wey..time tuh,.macam nak bertarung dengan maut da..orang yang kat dalam bas tu pun suh BERENTI !!..bile pintu tu terbukak..aku terjatuh kat atas jalan..aku menggigil gile waktu tuh..aku diam je waktu tu..kawan-kwan aku semua risaukan aku..huuuu..tak nak berulang lagi.. 

Masa tu jugak..aku dah lama tak naik bas..tapi. takut aku masa tuh..hilang hilang and hilang..aku pun mula naik bas lagi.. tapi hari ni..lain pulak kejadiannya..MALU GILE WEY..tak tahu nak gambarkan macam mane.. 

Itu je..aku nak story..tapi korang jangan gelakkan aku..walaupun aku tahu benda ni kelakar bagi aku..serius wey..aku dah trauma nak naik bas !!..

aku tak nak jumpa si kamal tuh lagi !!..oh tidak !!



Okay.. 


wassalam.. 






6 comments:

nAna fArhAna said...

ai b..cAm adE jOdoh jE b.....uhUuu...
kAmal _ b....hiii3...
jUst k!dd!ng~

uni fiqa said...

atun...!!
bykkan sbar eaa.... ??

are-que madiha said...

atun,, kamalmane erk?? x tau pn mk die dh xde..

Nobita Sensei said...

bahayanye..syukur selamatkan..

Yuna yuni said...

atun! kesiannya ko..! asal ak x thu yg citer tme f.3 tu?..cis pnya pmndu bas! tapi kan..kamal mane eh?..kamal hasan ke?

..bicara hati ke hati.. said...

nana : jodoh ape nye na..mcam tu sekali..hahah..thanks na..

uni fiqa :thanks hanis..hihi..:)

madiha:kamal hassan..huhu..jgan bg thu ehem tau..

nobita:thanks nobita..:)

Yuni :yuni..a'aah..kamal hassan..huhuhu:(