Monday, April 4, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum.. 


Bangun pagi..bersihkan diri..ambil wuduk...pergi dapur..langsir melambai-lamabai..angin terlalu kuat..tanda mahu hujan tapi memang nak hujan pun..bangun pagi untuk bersedia pergi ujian speaking MUET..memang awal sangat-sangat..bancuh teh dan ambil biskut..cicah kan mereka berdua jadi breakfast..hurmm.kenyang la jugak..baju kurung yang cantik mantik dah gosok dari semalam..siap awal-awal..nanti..tak delah menggelabah..dah siap semua..bawak slip..bawak pensel..bawak apa yang patut..bawak ic !..ic aku tak renew..masih berwajah lama masa aku darjah 6..aku sorokkan je aku punya ic..haha..malu..kalau gambar aku comel tak pe..grrr..nak renew la..haha 


Okay teruskan..bunyi kokokan ayam belum kedengaran..wey..kat kolej ni ada ke kokokokokan ayam..ape lah..turun untuk ke bawah..sunyi sangat..bila turun asyik dapat black lif..maksudnya..lif yang tak de lampu..main tekan black lif tu tingkat 10..tunggu lif lagi satu..tapi black lif muncul gak..aku spontan cakap..''tak nak tak nak''..okay..aku fed up..guna tangga untuk turun..bila dah turun ke bawah..slip muet pulak tertinggal..naik lif ke naik tangga..naik tangga lah..kalau lif..orang tak dengar aku melolong mintak tolong..kalau tangga memang selamat..apa salah nya bersenam pada pagi hari kan..haha.. 


Sepanjang perjalanan ke bilik kuarantin..baca selawat..bak kata miss rini..''have fun''..have fun..have fun..:)..have fun always..dalam perjalanan aku dengan kawan-kawan aku yang lain sibuk speaking english..fuhh..practise make perfect..haha..aku tak nak panjangkan cerita..kami kena duduk dalam bilik kuarantin..bukan kerna kami sakit..bukan kerna kami dijangkiti..dan bukan bukan..kerna minda kami kena kuarantin baik punya..hahaha..aku group yang ketiga..bersama-sama student yang aku tak kenal..err..aku rasa aku paling muda kat situ..bangga sikit..haha.. 

Hahaa..bermulalah dunia speak in english..haha..best..sapa yang blum ambek muet tu..aku nak cakap..best..haha..itu je..haha 

buku 555
 kawan aku yang  semalam kata berita kematian tu enggak benar..alhamdulillah.. 
 :Speaking dah berlalu macam tisu kena terbang..fuuuuhhh..~alhamdulillah 
 :time aku speaking..perut..bunyi bunyi drum bunyi kerincing dan macam-macam..grrr.. 


..ALHAMDULILLAH..
..

Wassalam..

2 comments:

starzieti said...

baru je abes dari test muet nih. best kan ! :)

..bicara hati ke hati.. said...

starzieti:bes sgat..hihihi:)