Monday, April 4, 2011

perkara macam ni jangan dibuat main main !

Assalamualaikum.. 


aku nak share story pasal bendalah ni..aku dapat panggilan daripada kawan aku..banyak betul panggilan..err..minggu paling sibuk sesibuk nye..aku nak habiskan minggu ni dengan perasaan gembira dan tersenyum selalu.jangan senyum samapai menakutkan orang suda..haha..semoga aku dapat hadapi hari esok..


Aku nak share ni..kan aku dapat call kawan aku..dah lama dia tak contact aku dan aku tak contact dia..sama-sama lah kan..dia tanya kat aku..


Dia : kau tahu cerita pasal ____ tak ?
Aku : Cerita pasal apa?ada something ke wey..
Dia :Macam mana aku nak cerita kat ko ni..
Aku :Awatnya?cerita jelah..macam ada pape je..(keresahan mula timbul)
Dia :Kwan aku cerita ___ dah meninggal..
Aku :Ha ?biar betul..ko dapat cerita dari mulut sapo ni?
Dia:aku dengar dari kawan aku..


Aku dah mula gubra dah..mana taknya kawan selepak aku,kawan sekampung aku,kawan segaduh aku..haha..okay aku serius..topap aku memang selalu tak mengizinkan aku untuk call sapa-sapa..terpaksa lah turun beli topap yang berdekatan dalam parcel ni..gubra punya pasal.. 

Bila aku dah beli topap semua tu..aku tanya kwan sekampung aku yang sama kolej dengan kawan aku ni yang dikatakan meninggal dunia ni..bila aku tanya..''Dia sihat je..kenapa kau tanya macam gelabah semacam'' 
HUh..aku lega memang tahap gila gila gaban dah..lega dia cakap macam tu..''tak de pape lah'..hihi..thankz..'' 

Huh..gelabah bukan main..aku terkejut beruk + kucing + pacat +apa-pa je yang berkaitan..tolong la weyyy..bendalah ni jangan dibuat main-main lah..aku cepuk sapa yang buat cerita ni..nak kata april fool memang nak kena cerai dengan aku ni..=_=''..first thing yang aku buat pasal ni..kena selidik betul-betul..jangan dengar cakap orang memanjang..selidik betul-betul.. 

Aku tengah buat post ni..kawan aku mesej aku pulak..dia kata benda ni betul..What should I do..aku tak rasa bendalah ni benar-benar berlaku..kalau betul betul terjadi..nape mak ayah aku dari kampung tak cerita kat aku pasal ni..padahal rumah aku dengan kawan aku yang dikatakan meninggal ni memang dekat gila nak mati..memang dekat la..belakang umah je kot..aku harap benda-benda ni tak betul..kalau betul.Wallahualam..huu..dah ketentuan-Nya.. 


Actually..aku memang malas nak siasat benda ni..bila keadaan otak aku dah reda dengan semua masalah ni..aku akn cuba buat eksperimen,buat kajian,buat selidik..tentang ini semua..otak aku betul-betul macam sarang yang banyak benda..maafkan aku..:(.. tapi bila aku cek dia punya fb..tak jumpa weyy..serius..aku tak jumpa dia punya fb..serius weeyy.cedih..janganla esok aku dah buat something important..semoga dia tak de pape..aminnn..


buku 555 : perkara meninggal-ninggal ni jangan buat main la.. 
               :kesabaran bersamaku.. 
               :jangan buat aku sakit jantung. 
               :macam mana nak faham perasaan orang yang betul2 errr..complicated..


Wassalam

1 comment:

Woofer Storm said...

org skg ni suka sebarkan benda yang belum pasti kesahihahnnya..ermmmm


*follow sni