Sunday, April 17, 2011

hati bagai melayang layang..wuuuu~

Assalamualaikum. 


Harap-harap semua dalam keadaan baik-baik belaka..hari ni bangun bangun awal pagi aku kena bangun walaupun malas..tapi demi MUET..aku bangkit untuk terus maju kedepan bukan kebelakang.haha..cececechh..sambil mengalunkan lagu JANGAN MENYERAH-D'Masiv..best lagu ni..try la dengar..ni la namanya kongsi kan kan kan kan..mula- mula aku rasa macam  takut sebab takut tak dapat nak jawab soalan tu..tapi aku mindsetkan seperti Miss Rini..''have fun''..tapi aku very fun fun..pagi pagi buta dah ada lawak antarabangsa..hahhaa ..okay lupkan.. 


Start exam pukul 8 pagi..so kena ada dalam dewan tu sebelum pukul 8..aku punya terpinga-pinga cari tempat duduk..boleh la dikatakan depan.and tepi sekali..sebab aku boleh dikatakan nombor yang awal la jugak..bila jawab soalan ni..aku rasa macam susah je reading ni walaupun sekadar baca dan multiple choice..tapi ayat nya begitu tinggi untuk aku memahami..membe aku pun cakap macam tu jugak.. 


And then,sambung pulak dengan Writing..aku pun bukan study sangat..just tahu format report macam mana..tips nye..tapi alhamdulillah ..dapat soalan yang amat memahami diriku..eh?..diri ni senang nak paham..salah pulak..hihi..dalam writing tu ada 2 soalan..satu soalan yang memerlukan karangan yang agak pendek walaupun pada mulanya aku buat report terlalu panjang..and then aku buat balik jadi ringkas sedikit..hihi..soalan yang kedua pulak..essay yang memerlukan panjang karangan..tajuk nya boleh buat aku sebak dalam hati..uhuu..tajuk nya..penting tak perasahabatan dalam khidupan?..kalau korang,korang jawab apa? 


Aku suka tajuk yang berkaitan dengan kawan..macam kat atas ni..bila aku senang faham..senang la aku nak buat isi..opinion aku..aku setuju sebab..cara kita memilih kawan tu akan membentuk peribadi serta karakter kita..kalau kita dapat kawan yang baik kita juga akan jadi sepertinya..malah kita akan berusaha untuk menjadi yang lebih baik..kalau sebaliknya..kita dikatakan salah memilih jalan..jadi,berhati-hati dalam memilih kawan..itu opinion yang aku mampu ingat..tapi aku buat dalam english la.. tapi bukan maksud aku untuk lupakan mak ayah kita dan juga keluarga tapi..bayangkan kalau kita ada kawan di sekolah..dan kawan itu banyak pengaruh kita yang tak baik di sekolah..perkara itu juga akan mengubah persepsi kita dan juga segala perangai kita..itulah..yang aku mampu memberi pendapat..ni pendapat je ye..kalau tak setuju..tak pe..:)


Okay itu je..demi membuang stress yang da dalam diri..lepas muet je..terus siap-siap pegi KLCC..hahha..ada PC fair..ramai gila..ye lah 3 hari je kot PC Fair tu..okay..balik sampai lewat malam..Astaghfirullahalazim.. 

Okay itu je..  

Kita pasti pernah dapatkan cobaan yang berat 
Seakan hidup ini..tak ada arti nya lagi.. 
Syukuri apa yang ada..
Hidup adalah anugerah 
tetap jalani hidup ini 
melakukan yang terbaik..
Lagu Jangan Menyerah _D'Masiv..:]
..Wassalam..

6 comments:

rotashia faizal said...

betul...kawan adalah segala-galanya.. XD

Ahmad Hidayat said...

kalau ko kawan dgn aku.. ko dpt pengaruh ape?? hahaha

Mya said...

haha. MUET ok je kn B :)

..bicara hati ke hati.. said...

@ Tashia : yeah..benar..and setjuk..tapi jgan sampai lupa Allah dan juga keluarga yang tersayang..hihi:)

..bicara hati ke hati.. said...

@ Dayat :ermm..pengaruh apa ye?hahaha..rahsia la..:)hahaha

..bicara hati ke hati.. said...

@mya; Muet sangat best and Ok..harap dapat result okaylah..insya-Allah..:)