Wednesday, May 11, 2011

lunch special punya (!)

Assalamualaikum.. 


Selamat tengah hari korang korang..pastikan korang terus menerus online sampai ke malam..hahaha..aku tak..bajet beruk beng yang terlalu sengal bagi aku..=.=..forget about it..hari ni lunch special punya..haha..nasi ayam je kott..bahan ada..so buatlah apa yang ada kan?ye tak?haha 


Time aku tengah seronok menyiang ayam..tetibe aku terjumpa. satu part ni yang memang aku tak gemar bebenor..nak cakap pun geli..yakkk.. 
Okay..dah nampak kan..aku lukis2 pun sebab aku banyak time nak buat bendalah ni semua..beselah nak practice lukis doodle yang kiut miut..hahahha..tapi tak jadi pong..okay sambung cerita pasal kepala ayam..aku memang tak suka betul ada kepala ayam time aku menyiang ayam..spontan aku rasa macam nak =.='..dengan ayam yang dah jadi mayat oppss..bangkai..kebetulan adik aku yang laki ada kat umah..aku minta tolong kat dia yang tolong buangkan k.a (kpala ayam)..dia pergi gelak..nasib baik dia tak sergah aku dengan kpala ayam tu..lepas tu dia cakap macam gini.. 

''Macam mana kalau yong dah kawin..nanti, nak suruh suami buang kepala ayam ke?'' 

Spontan aku terus terdiam..huh.dalam hati ''=.='''..hamboihhh..tanya soalan tu pulak..grrrr''.. 

Itulah ceritanya..walaupun dah lama aku practice tak geli ngan bendalah tu..tapi aku tetap tak boleh nak ngam ngan bendalah sengal macam tu..hissshhh..time tengah hari macam ni tak best tidu..sebab cuaca sekarang panas sesangat..so..kalau nak sejuk sentiasa korang duduk kat peti sejuk 24 jam..gerenti korang tak rasa secubit panas pong..haha..saje je..jangan la macam tu sekali..time panas gini..kena banyakkan minum air masak..makan ais krim ke...sekarang banyak pulak penjual aiskrim yang KRING KRING KRING lalu dpan umah..malas nak beli pulak la..yang penting minum air masak banyak banyak..jangan minum air manis caampur ais..tak elok untuk kesihatan..cececehh..macam doktor la pulak..ok..abaikan..haha 

Itu je..jangan lupa banyakkan minum air masak..! 

..Wassalam..

2 comments:

hadinesta said...

B! come on... blum kepala lembu lgi.. haha

..bicara hati ke hati.. said...

memang la bukan kepala lembu..aku tetap geli tahu tak?hahaha..nk bt cmne?..