Friday, June 17, 2011

starstar atas kepala

Assalamualaikum.. 

Hai..pe kabo..sebenarnye tak de pe pun nak tulis..tangan gatal nak menaip la katekan..idea macam banyak nak tulis tapi perkataan tu macam macam tak mau nak keluar..*okay..sape2 yang tak paham tu..abaikan je..*..tak kisah pon..hehe..minggu ni bnyak yang aku pikir..yang diluar kawalan minda versus otak versus hati versus jiwa..tak tahu nak describe macam ne..haha..paham-paham la..sebenarnye bendalah tu sikit je pikir tapi saje fikir macam banyak masalah..haha.. 


Firstly,tetibe teringat kat semua kawan aku..especially kat arwah Soleh..nape lah asyik teringatkan dia..kalau ade poket Doraemon macam nak jumpe dia balik..tapi apakan daya..kita ni manusia..hanya DIA yang MAHA KUASA seluruh semesta..takdir..semua nya tersurat..cuma kita je yang kita tak tahu..apa rancangan hidup..ni sebab aku selongkar aku punya laptop yang macam bersepah dan berselerak satu folder..terbukak gambar kelas kami time form 5 hari tuh..gambar dia ngan motor dia..ni sebab aku cilok kat facebook dia..hehe..okay..serius..teringat balik kenangan zaman remaja..*eh,skarang remaja gak kan?haha..roomate aku perasan plak aku dok menulis word kat  microsoft word ..itu lah pengganti aku nak blogging time aku rase macam nak tulis blog walaupun tak de internet..nak buat cam na kan..haha..semangat yang kental tak boleh dipatahkan..haha 


Secondly,aku rase macam rase bersalah sangat sebab..ada sorang kawan aku ajak aku gi kenduri kwin abang dia..tapi masalahnye sekarang..aku tak boleh nak join wedding tu sebab..macam tak balik*walaupun hati meronta-ronta nak balik..wafa kata balik je tengok kenduri kawin tu..kawan aku macam mengharap sangat..time aku cakap aku tak gi..dia terus tak balas mesej aku wehhh..errr..lagi rasa bersalah.. 


Thirdly,malam tadi aku mimpi nenek aku sakit..bila aku tepon mak aku,memang nenek aku tengah sakit sekarang..harap sangat,nenek sihat macam dulu..dulu..nenek aktif sangat buat kuih karipap,goreng pisang,kuih bahulu gulung,bahulu yang comel molek belaka..macam-macam kuih la..tapi sekarang tak aktif buat kuih..rindu nye nak makan kuih yang nenek buat..time aku kecil..selain arwah wan yang jaga aku,nenek yang jaga aku..sampai aku besar..sekarang aku ada sorang nenek je..dah merepek dah..masa aku form 5,nenek aku masuk hospital sebab ada pembedahan mata..tapi alhamdulillah..mata nenek aku dah sihat sekarang..tapi tulah..sakit lain pulak..harap sangat..doa sangat..cepat sembuh..aminnnnn... 

Okay..mata macam nak melabuhkan tirainya..malam pun merangkak berganti siang*apa yang aku merepek ni*..teruskan..okay..ni je cerita aku takat ni..sape yang bosan blog aku ni..sori lah..ye mintak maaf la ye..this is my blog..kihkihkih..:) 

Okay.. 
#wafa,senah..pigi tidu..haha..*gaya macam buat status kat facebook..haha.. 

Ada rama-rama berkeliaran atas kepala..bila dia hinggap..kepala akan terlentok..*merepek

Babai.. 

..Wassalam..


3 comments:

Mya said...

Hahah tak boleh la b.. boleh pulak tulis kat word. ohh.. jom ramai ramai doa nenek b sihat yee :)

khairul_fatehah said...

rndu kt mak long sgt2!

..bicara hati ke hati.. said...

mya : hehe..mestilah..org bosan memng macm ni..haha..terima kacih..:)


maryam:rindu kat maryam jugak :)..hehe