Thursday, October 27, 2011

sarungbantal pengganti kain telekung.

Assalamualaikum..

Hai ! sebenarnya banyak benda yang aku cuba nak post tapi semua nya tengah menyorok kat dalam draft..tak mao keluarkeluar #alasan . padahal tak siap lagi..kahkahkah..sarungbantal pengganti kain telekung..holamak! ada keww? tanya selera anda..haha..sebenarnya ada kisahnyaa..kalau tak,tak takdenye aku post siap taptaptap kat blog ni..haha..

Alkisahnya begini..jengjengjeng(perlu ke?) 

time untuk solat maghrib..saja mengaja lah diri ni nak ajak adik 5 tahun solat sama..adik aku ni namanya faizatul aula (perlu jugak ke?)..nama manja dia izzah..macam heroin dalam ombak rindu pulak..okay..tukar topik..''izah,solat jomjom." lepastuh..dia pun ''naknaknaknak"(gaya budak)..dia pun pilah cari telekung dia..caricari..aku tolong dia pakaikan kain telekung yang kat kaki..dia dah pakai ,just nak ikat nye aku yang ikat..aku pelik laa..asal la pulak kain dia pakai ni pendek semacam ni?pastuhh tak nmpak kaki pulak tu..pastuhh..dah ikatkan dia..aku saja lah suruh dia berjalan.. 

('R' tu cuba pelatkan yee) RUPA-RUPANYA  kain yang dia pakai tu bkan sebarang kain wehhh..hahaha..sarungbantal..kemain mulut ni nak gelakjahat jee..kahkahkah..mak aku tengok scene tu pon gelak sekali..hahaa..biasalah budak baru nak belajar mengenal erti kain telekung..kahkahkah..sebenarnya itu jee..aku rasa lawak sajalah nak abadikan dalam blog tercinta ni..aku rasa macam nak renovate blog ni..tapi rasa macam malas semacam..haha..tapi tunggu masa jelah..minggu ni macam sebok sikit..hahaha.. 

K.. 

Jumpa lagi.

.Wassalam..

2 comments:

Mujahidah17 said...

Hihiii,ni mesti sarung bantalhstl kan?klau xtak x kan wrna putih kan k.atun..huhu cOmey2,:)

nabila said...

a'aah..pandai raja..hahhaa:D