Wednesday, October 19, 2011

trip to malacca.

Assalamualaikum..



Hai! sebenarnya trip pegi ke melaka ni ..alaa..baru je minggu lepas..ape salahnya kalau aku cerita balikkan..haha..mulamula trip nak pegi melaka tuh..memang aku tak prcaya nak pergi sejauh macm tuh..haha..tak jauh mana pn kalau nak dibndingkn selangor dgan melaka.tak percaya silalah tenok map..memang tak sangka betol bila betulbetul pergi melaka..bape kali aku cakap macam ni..haha..abaikan.. 

12/10/2011

sebelum tarikh kat atas..mereka yang pegi dah huhahuha kat fb tapi time tu aku join sekali..salahkan berukband..sengaja mematikan dirinya disaat getir..haha..ye! Amat Getir! kahkahakh..sebenarnya boleh je aku gune phone..alasan je semua tuh..haha..time hari rabu nilah bertungkus lumus nak packing barang..beselah trip family dengan kawan ni lain ..masing masing ada kelebihan..bangun pagipagi kemain awal benorr..mengalahkan orang peksa muet..dululahh..dulu aku muet seorang diri..terpaksa bangun awal awal..tu yang takut terlepas tuh..haha..bangun pagi..kemain airnya mencengkam cengkam sejuknya..rumah aku ni mana ada shower yang boleh set sejuk ke panas ke..memang automatik je sejuk.barakat tuhh..boleh rasa kesegaran mandi pagi guna air sejuk..tak percaya basuh kaki dulu baru mandi..barulah rasa suasana pagipagi..pukul 7 dah bertenggek kat stesen bas..menunggu punya menunggu..lama la jugak..budak sekolah lalu lalang..kereta yang nak pergi kerja awal tuh..memang mata ni pandang tengok semua tuhh..tulah namanya nikmat mata..kahkahkah..pukul 7.45 pagi..barulah bas kelihatan hidungnyaa..naiklah macam biasa..buat muka  biasa..haha..lepastu part dah nak sampai KTM tuh..memang macam ni haaaa..sardin yang tak cukup muat dalam tin..memang sebikij sejibon macam tuuu..time tulah..kena berhati-hati sikit..boleh plak pengutip duit tambang tu kata.. 

''masuk masuk..ni je bas yang ada..bas lain rosakkk..'' 

pergghh..memang bapak ar macam sardin tak cukup tin..time orang tu kata..ada pulak bas yang sama nak pergi Pudu Raya lalu sebelah..nampak sangat menipuu..tu ada bas tu pokcikk..apalaahhh..yang peliknya ..sebelum tu pun aku mengiakan apa yang dia kata..memang bengong betul aku pagipagi tuhh..hahaha..kenaaa..dah berapa minit lepas tuuu..bas pun sampai la ke KTM..pagipagi tuhh..tak ramai yang nak naik ktm..tak ramai macam hujung minggu..dalam otakk..dapat tempat duduk ni..haha..sampai jeee..ada special train..perghh..nilah yang aku impikan selama ini..naik special train..haha..boleh la lending lending dengan aircon..dah seronok naik train tuhh..aku pulak kena berenti kat Mid..ada masalah sikitt..haha..tak sikit tapi manyakk..melepas la train special niii..=.=''..abaikan ..lain kali boleh naik lagii..InsyaAllah..tak pernah seumur aku naik KTM sampai seremban memang luas pemandangan betoll..kalau ada kawan yang naik ngan aku time tuhh..boleh la aku tdor jap..ni takk..kena bulatkan mata supaya tak tidurr..dan tak terlepas..kuangkuang..hambek kaauu..


Sampai je kat KTM Seremban..aku tercari cari kelibat kawan kawan aku..rupanya aku yang paling awal sampaii..THUMBS UP!..hahabila sampai jee..jumpa kawan aku yang pakai warna hijau..orang pertama yang aku jumpa dialah kat sana..dan pembetulann..bukan aku yang datang firstt..haha..HANA lah yang datang paling awall nampaknya..lepastuh..memang aku tak tahu gila plan nak buat lepastuhh..rupa-rupanya memang berdekatan kat situ ada terminal bas..beli tiket and then tunggu wafa,senah,aimi ..sebelum tuhh...aku da jumpa madiha,ain dengan diny..aku dah kena kelentong dengan diny..dia cakap dengan aku dia tak pergi..sekali jumpa dalam kereta..menjerit melalak semua adaa..HAHAHAHA...










MENUNGGU PUNYA MENUNGGU AND STILL MENUNGGUUU>>  TIBA-TIBA....





<< to be continued 

HAHA..kalau nak tahu trip mallaca ni..tunggulah post akan datang..apa yg bakal trjadi nanti..*cehhh..* haha..tungguu je..gempak ke tak..korang yang tentukann..

BYE. 

..WASSALAM..



1 comment:

Halawatul Iman said...

maaf~sje je nk wat suspense utk bee...haha~ mule2 mmg xd gi pon sbnrnye :)