Sunday, July 8, 2012

inilah aku.

Assalamualaikum.

Hai ! niat di hati bukan nak jual ceghite tapi nak menge'share' ceghite. haha , ni pasal diri aku. yang tadinya aku nak mula tido. tepon orang tu, tepon orang tu, tanya pasal satu program je pon. terus tak dapat nak tidur. termenung kejap. ghase macam ada ilham nak update blog. haha. pasal diri sendiri. aku tak nak jual ikan tapi nak jual ayam.BOLEH ? 

ramai orang tanya aku soalan ni.

"kenapa kau selalu mintak maaf, padahal bukan salah kau pon"

nak tahu jawapan aku hape? haha. macam ni ceghitenye. aku ni jenis tak boleh buat salah sikit. kalau nampak sikit je kesalahan yang aku buat. mula lah nak rasa bersalah. rasa bersalah tu bukan 1 saat ke hape. tunggu reaksi orang tu, kalau rasa lain macam terus mintak maaf. and of course, aku mintak maap bukan sekali tapi berkali kali. right? haha. sebab aku rasa satu maap tu tak cukup. for me laa. hahaha. sebab nya aku takut time nyawa aku tercabut, aku penuh rasa bersalah and takut aku tak sempat nak mintak maap. boleh terima tak jawapan aku. inilah aku ! hahhaa . lagi satu, orang kata, jangan mintak maaf banyak2 kali, nanti orang lain pijak kau. pasal pijak pijak,lempanglempang, tepuk tampar tu. dah biasa dah. yes! aku dah bnyak kali kena. dulu la. sekarang tak kot. harap harap la. tapi aku tak kisah sebab bukan dapat pahala pon pijak pijak orang. yang penting kaf ba ra kaf alif ta nun dari Allah. orang yang buat benda tak baik kat kita takkan nak berperang sampai mati kot. tak gentle laa. kita ni sementara je kat dunia. bila bila masa je , kita akan kembali pada-Nya,  :')


"kenapa kau tak tengok wayang, hukum nya boleh la kalau tengok cerita kartun or apa-apa yang elok "

pasal ni, bukan haram ke halal ke apa. cuma aku je yang tak boleh nak ngam dengan wayang tu. aku pon tak tahu. adik adik aku semua dah masuk. tak semua la. setengah je. cuma aku je yang liat nak masuk. entahlah, aku pon tak tahu kenapa. orang ajak. aku just cakap. " tengoklah, aku tunggu korang kat luar, tak kisah ke lama ke sekejap, aku tunggu kat luar"  yang tadinya mood dorang nak tengok wayang , bila alasan aku keluar je terus tak jadi nak tengok wayang. kesian jugak. kalau orang tanya pun aku tak tahu nak jawab apa sebenarnya. HAHA. aku tak  nak cakap lelebih , nanti aku yang jadi fanatik sangat dengan wayang. so, aku diam kan sahaja :)

hahaha. aku tak tahu nak type ape dah. mata ni asyik nak terpejam dek keletihan. haha

esok balik kolej . YEAH ! -,-'

yang kat atas ni, MAAP kalau ada terguris hati sesiapa. tak de kaitan dengan yang hidup malahan yang sudah mati. hookayy :) \


wassalam.

1 comment:

_aLiaHwaFa_ said...

eh macam aku pernah tanya la soalan soalan tersebut,hahah