Tuesday, August 6, 2013

maaf memaafi

Assalamualaikum,

hai, first sekali aku nak ucap selamat hari raya walaupun aku tahu tak ramai yang akan jawab selamat hari raya aku lepas korang  baca blog ni. k.


bila tiba je bulan syawal. bulan Ramadhan pun dah sampai penghujungnya. sebak jugak rasa sebab bulan Ramadhan la buat kita ni sabar ke tak orangnya. macam aku, aku orang nya kurang sabar. so, lepas ni sesiapa kenal aku kena sabar sikit ngan pangai tak senonoh aku ni. haha



macam biasa,
bila kita salam orang. kita akan cakap " selamat hari raya. maaf zahir batin" tipu kalau tak pernah cakap. membohong. hahaha. k. dan ayat orang sekarang kata. " hari raya je maaf maaf, hari lain buat lagi"-- respon? kay, aku pun pernah buat jahat juga dan aku pun jahat jugak. serius.


 sebenarnya time raya nilah "peluang" untuk kita maafkan orang dan kita minta maaf kat orang. kita pun tak tahu, tetibe ada pangai kita yang tak disenangi orang ramai. dan tak ramai yang gemar ngan apa yang kita buat. tapi ada yang kita tahu tapi buat tak tahu. ada jugak yang tak tahu tapi buat buat tak tahu. so, minta maaf jelah. aku nasihatkan untuk diri aku sendiri jugak.

Dengan itu, 
Salam Aidilfitri pada keluarga, sanak saudara dan kawan kawan yang saya sayangi. Maafkan aku kalau sepanjang aku berblogging ni, aku ada terkasar bahasa. Aku dah terbiasa dengan panggilan aku kau sebab ni cara aku. Kalau yang kakak kakak abang abang baca blog titew. love you. hahaha. K annoying. 

bla dulu. salam.

No comments: