Sunday, January 12, 2014

cita cita dulu dan sekarang.

Assalamualaikum,

Holla :D 

Tadi tetiba teringat nak buat post pasal cecita aku dulu. tak la banyak mana cecita aku dulu. sekadar dua tiga cita cita. haha 

DOKTOR // 

Dedulu, time arwah wan hidup lagi ( masa tu umur aku dalam lingkungan darjah satu la jugak ), Arwah wan tanya, "besar nanti nak jadi apa?'' dan aku menjawab "nak jadi doktor" pastu arwah tanya kenapa nak jadi doktor. dan aku menjawab "tak tahu" padahal dalam hati bisik "nak jaga wan smpai sihat'' sebab masa tu arwah wan aku tak sihat sangat. so, segala biat murni pada masa tu pikir nak jadi dotor sebab nak tolong wan. sweet tak aye ? pastu, aku tak tahu cecita doktor aku ni terbengkalai sebab apa. maybe sebab aku masuk sekolah menengah agama yang tak ada jurusan pelbagai sains (kimia, biologi, fizik, dll). tak boleh nak salah kan sekolah agama jugak. ada hikmah nya :D 


FASHION DESIGNER// 

K bagi aku yang ni kelakar, dulu masa aku darjah2 ,aku ada sediakan satu buku log, pastu sukahati aku la nak design baju apa apa. mungkin sebab aku minat melukis tu yang teringinnak jadi fashion designer. ceeh. pastu bila mak aku nampak buku tu, mak kita marah kita. sebab kita ambik buku log mak kita. kikiki.. mungkin satu hari nanti aku FD. mana la thukan kan kan. sebab wishlist nak bukak butik. peeh. berangan pulak kak ton kita ni. hihi

PELUKIS// 

ini mungkin kesinambungan dari FD atas ni. pastu berangan nak ada satu bilik untuk aku lukis apa apa atas kanvas. peeh.. pastu jual drawing tu cecah ribu ribu. bajet ekslusif sangat. takat lukis laut gunung matahari je dedulu.. haha aku ada satu buku gak nak lukis bendalah bendalah tu. pastu tak tahu mana hilangnya. redha je lah kak ton. 

PENULIS NOVEL// 

banyak pulak cecita cecitakita ni. berangan tak apa :D. ni maybe sebab aku minat baca novel. dan aku ada sediakan satu buku, tapi ni tak curi buku mak kita dah. buku tulis biasa biasa pastu tulis la apa apa kisah. tapi time tu macam cliche sebab tiru drama korea " stairway to heaven" pastu heroin nye nama balqis. peh peh peh. hero nye aku tak ingat dan buku tu entah kemana hilangnya. sampai dua buku tu aku buat. hahaha 

Kay, dah pecah rahsia kita nampaknya pasal cita cita cita cita kak ton ni. dan 

untuk sekarang, mungkin tunggu smpai aku dah berjaya mungkin. InsyaAllah. ddisebabkan aku ambik course banking so banker jadi pilihan InsyaAllah.. doakan ye awak awak :D

No comments: